Igrači Futsal Dinama skupa sa suparnicima pjevali Vukovaru

19.11.2015. 18:10:00

Igrači i stožer zagrebačkog kluba posjetili su Vukovar na tužnu obljetnicu. Potom su krenuli prema Vinkovcima gdje su odigrali prijateljsku utakmicu s Aurelijom... Igrači Futsal Dinama posjetili su Vukovar na 24. obljetnicu pada. Zagrepčane su dočekali domaćini iz futsal kluba Aurelia te su svi zajedno otišli prema Vukovarskoj bolnici, na Memorijalno groblje gdje su zapalili svijeće za poginule i nestale, bili su i na Ovčari gdje su četnici odveli ljude iz bolnice te ih pobili te na Trpinjskoj cesti, takozvanom "groblju tenkova" i cesti prkosa i ponosa gdje su se poklonili heroju Blagi Zadri, jednom od junaka Vukovara te su mu u čast zapalili svijeću. Vukovar je 87 dana bio pod krvavom opsadom srbočetničke vojske. Šačica hrvatskih branitelja odolijevala je brojci od 30.000 opremljenih vojnika JNA i srpskih dobrovoljaca. Grad je pao 21. studenog 1991. godine. Nakon obilaska Vukovara igrači obje momčadi krenuli su prema Vinkovcima gdje su od 19.30 sati odigrali prijateljsku utakmicu protiv Aurelije drugu godinu zaredom. Prošle su godine igrali u Borovu Naselju, no ove godine iz nekog razloga tu su utakmicu izbacili iz programa. No Vinkovci su bili alternativno rješenje. Iako je rezultat bio u drugom planu, Futsal Dinamo slavio je 8-0. Početak utakmice obilježio je emotivan trenutak u kojem su zagrljeni igrači obje momčadi odslušali pjesmu "Stoji grad". Nakon završetka susreta igrači su krenuli prema tribini i s navijačima otpjevali nekoliko domoljubnih pjesama.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.