Ilija Vučemilović: U stanje u Savskoj više se ne želim miješati

04.02.2015. 20:10:15

Posljednjih 50-ak dana u prosvjedničkom šatoru više se ne može sresti Iliju Vučemilovića Šimunovića, bivšeg predsjednika Zbora veterana gardijskih postrojbi i jednog od pokretača prosvjeda Posljednjih 50-ak dana u prosvjedničkom šatoru više se ne može sresti Iliju Vučemilovića Šimunovića, bivšeg predsjednika Zbora veterana gardijskih postrojbi i jednog od pokretača prosvjeda, koji uživa veliki ugled u braniteljskoj populaciji. O razlozima svojeg odlaska, međutim, ne želi govoriti javno. – Istina je da više nisam aktivno uključen u prosvjed, ali ti su dečki moji suborci i prijatelji i ja im želim sve najbolje. Stao sam uz njih od prvog dana, no u trenutačno stanje u Savskoj ne želim se miješati – kratko je komentirao Vučemilović koji ničim ne želi ugroziti budućnost prosvjeda, ali i dalje će se, kako kaže, boriti za prava branitelja. – Prosvjed se dogodio kao posljedica dugogodišnjeg zanemarivanja i iskrivljenog prikazivanja Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, na što više nismo imali pravo šutjeti, zbog žrtve suboraca koji su dali svoje živote i dijelove tijela za Hrvatsku. Siguran sam da će se prosvjedom u Savskoj postići temeljni cilj, a to je donošenje jedinstvenog, cjelovitog zakona u kojem će biti regulirana sva problematika vezana za hrvatske branitelje, ne samo stradalnike i invalide nego i branitelje radnike, nezaposlene branitelje, branitelje teškog socijalnog i materijalnog stanja. Nužno je donijeti takav zakon, koji bi bio ustavne razine, kako bismo izbjegli politiku i politikantstvo koji se, nažalost, uvijek vežu uz hrvatske branitelje koje različite političke opcije koriste u dnevnopolitičke svrhe. Osobno ću učiniti sve da vrijednosti Domovinskog rata i uloga hrvatskih branitelja konačno zauzmu ono mjesto koje im pripada u hrvatskom društvu, ne umanjujući i cijeneći svačiji doprinos u Domovinskom ratu – poručio je Ilija Vučemilović Šimunović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.