Ima se, može se? Vlada dala 16 milijuna kuna za 10.550 pametnih telefona

24.07.2013. 11:43:31

Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu, rekao je kako su zadovoljni postignutom cijenom, te da su postigli više od 20% povoljniju cijenu u odnosu na nabavu mobilnih uređaja prošle godine. Janković je istaknuo kako su prošle godine potrošili 11 milijuna kuna za 8000 linija i 2400 telefona, što bi značilo kako su ove godine pokušali dokazati da ipak nisu rastrošni.
Vlada je nabavila više od deset tisuća pametnih mobitela. Državni ured za središnju javnu nabavu u travnju je raspisao natječaj na kojem je pobjedio Hrvatski telekom. Večernji prenosi kako je Vlada za 16 milijuna kuna nabavila 10.550 pametnih mobitela, 10.650 pretplatničkih brojeva (SIM-kartice), USB-uređaje i 4700 kartica za stickove, računala i tablete te 125 milijuna besplatnih minuta razgovora, 4,7 milijuna SMS- i MMS-poruka za 35 državnih tijela. Radi se o dvogodišnjoj nabavi pa će mjesečni trošak po korisniku iznositi oko 62 kune, a u cijenu je uračunat i sam uređaj. Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu, rekao je kako su zadovoljni postignutom cijenom, te da su postigli više od 20% povoljniju cijenu u odnosu na nabavu mobilnih uređaja prošle godine. Janković je istaknuo kako su prošle godine potrošili 11 milijuna kuna za 8000 linija i 2400 telefona, što bi značilo kako su ove godine pokušali dokazati da ipak nisu rastrošni. Što se tiče natječaja, Hrvatski je telekom imao samo jednog suparnika - Vipnet.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.