IMAMO PROGRAM Evo svih detalja komemoracije i mise zadušnice u organizaciji Hrvatskog generalskog zbora

05.12.2017. 19:30:53

Hrvatski generalski zbor u ponedjeljak će organizirati komemoraciju u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski te svetu misu zadušnicu u crkvi Sveta Mati Slobode za pokojnog generala Slobodana Praljka. Uz zastave Republike Hrvatske i Herceg-Bosne, posljednju počast generalu Praljku odat će Hrvatski generalski zbor, u čije će se obratiti general zbora i nekadašnji načelnik Glavnog stožera OSRH, Pavao Miljavac, a govorit će i general-bojnik u miru Stanko Sopta. Na komemoraciji, koja počinje u podne, od generala Praljka će se govorom oprostiti i sin prvog hrvatskog predsjednika, Miroslav Tuđman te glumci Zlatko Vitez i Dragan Despot, koji će, uz stihove Praljkova prijatelja, književnika Mire Međimorca, čitati i poeziju Williama Shakespearea te Gundulićevu 'Himnu slobodi'. U čast generala klapa Hrvatske ratne mornarice 'Sv. Juraj' zapjevat će 'Croatio, iz duše te ljubim', a ženska klapa Drača izvest će pjesmu 'Zemlja dide mog'. Svetu misu, s početkom u 15 sati, predvodit će biskup Jure Bogdan iz vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj. Inače, tijekom cijelog predstavljanja programa, ljudi su dolazili i upisivali se u se u knjigu sućuti.  
 
 
 
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.