Imotska krajina danima priča o pljački ‘Kraljice Hrvata’: ‘Ma volila bih da su pokrali cijelu moju kuću nego da su ovo napravili!’

08.01.2020. 16:26:00

"Prije dva dana ukradene su dvije crkve na području Imotskog iz kojih je ukraden novac dobrotvorne organizacije. Provedena je istraga i za počiniteljem se pretražuje. "

Ove informacije objavljene u službenom glasilu Policijske uprave splitsko-dalmatinske nisu zaobišle ​​radar, posebno u općini Podbablje, ali ni u mnogim mjestima u Imotskoj krajini.

Naime, u općini Podbablje i tamošnjoj župi netko se usudio provaliti u Crkvu Kraljice Hrvata u Grubinima i čuvenu malu crkvu sv. Luka u Kamenmostu, javlja SlobdnaDalmacija

"Volio bih da su opljačkali cijelu moju kuću nego što su tako nasilno ušli u ovu staru lipu u crkvi Svetog Luke", bila je reakcija starije žene koju smo zatekli na groblju tik uz crkvu Svete Marije. Luke na kamenjem.

Osim provale u crkve i krađe dobrotvornih kuća, oštećena su vrata i prozor u crkvi Kraljice Hrvata, kao i dio namještaja u crkvi Sv. Luke na kamenjem.

snimka zaslona / YouTube

- Volio bih da sam samo znao njihova imena i učinio ih javnim, jer mislim da bi, ako su neki od nas, to negativan pečat za naše živote među našim ljudima u župi - rekao je jedan Grubinjan za Slobodnu.

"Voljela bih da su opljačkali cijelu moju kuću nego što su tako nasilno ušli u ovo staro, lipovo drvo Crkve svetog Luke", rekla je starija gospođa.

Za sada nije poznato koliko je novca ukradeno i kako su lopovi provalili u crkve u Grubinu i Kamenmostu. Osoblje Stanice granične policije obavilo je temeljitu pretragu i traži počinitelja ili više.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daily/Foto: slika zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.