In memoriam: 1992. godine poginuo je 19-godišnji Francuz Dominique Gay

31.05.2019. 08:54:39

In memoriam: 1992. godine poginuo je 19-godišnji Francuz Dominique Gay- jedan od stranih dragovoljaca Domovinskog rata

"Ti si Dominiče, došao u Hrvatsku vođen idealom slobode i pravde, došao si u tuđu zemlju boriti se za one vrijednosti koje se i u tvojoj zemlji i čitavoj Europi drže najvišima - za ljudsku slobodu i pravo naroda na nezavisnost...

Na današnji dan 1992. godine poginuo je Dominique Gay, jedan od stranih dragovoljaca Domovinskog rata. Ovaj hrabri 19-godišnji Francuz život je položio na livanjskom bojištu kao pripadnik 5. bojne 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Na ispraćaju njegovih posmrtnih ostataka na splitskom Lovrincu jedan od njegovih zapovjednika Čedomir Sovulj kazao je: “Ti si Dominiče, došao u Hrvatsku vođen idealom slobode i pravde, došao si u tuđu zemlju boriti se za one vrijednosti koje se i u tvojoj zemlji i čitavoj Europi drže najvišima – za ljudsku slobodu i pravo naroda na nezavisnost. U toj si svetoj borbi položio i svoj život dokazujući tom najvećom žrtvom da je težak put kojim kroči naša i tvoja Hrvatska ispravan i na trasi općecivilizacijskih vrijednosti.”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.