In Memoriam: Luka Erceg - Ivan Kamber poginuli u napadu na vojarne u Sinju

24.08.2013. 13:44:52

LUKA ERCEG, pok. Mirka i majke Anđe djevojačko Vuleta (rođen 03. listopada 1961.) u Otoku, oženjen, otac dvoje djece. U kolovozu 1990., Luka se dragovoljno stavlja u obranu suvereniteta Republike Hrvatske. Bio je jedan od nositelja organiziranja i ustroja dragovoljaca na području mjesne zajednice Otok.  U lipnju 1991. ustrojem pričuvne bojne ZNG-a postavlja se na djelatno mjesto pomoćnika zapovjednika za Logistiku (službeno se vodio u 2./4. ZNG-a).  Poginuo je 25. 8. 1991. u napadu na vojarnu JNA u Sinju. VAN KAMBER, Dujin i majke Ive djevojačko Kamber (rođen 28. prosinca 1969.) u Rudi, neoženjen. U ljeto 1990. Ivan sa skupinom sumještana odlazi iz Rude – Otoka u Zagreb na lječnički pregled za prijam u MUP-a RH. Bio je među prvim pripadnicima redarstvenih snaga MUP-a RH. Poginuo je 25. 8. 1991. u napadu na vojarnu JNA u Sinju. Naši vrli branitelji Luka i Ivan smrtno stradaše 25. kolovoza 1991. u napadu na vojarne JNA u Sinju. Luka je poginuo od improvizirane bombe kod vojarne “Tadija Anušić“, a Ivan je poginuo od snajperskog metka iz vojarne (u uredu I. C.  pronađene čahure od snajperskog metka) „Prvi Splitski Partizanski Odred“. Bijaše to najžalosniji dan za Otok i Rudu, posebno za dvije drage obitelji naših branitelja: Mirka Ercega i Duju Kambera. Osunčan, ali vrlo žalostan utorak 27. kolovoza, dan pokopa naših branitelja. U Otoku i Rudi mnoštvo svijeta – vjernika, počasni vod s desetak svećenika došlo je ispratiti naše branitelje, hrvatske vitezove Luku i Ivana na vječno počivalište, da im izrazi veliko i iskreno HVALA jer položiše svoje mlade živote za slobodu Hrvatske. Bog im bio nagrada! napisao/ Branimir Petričević Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.