INCIDENT U MÜNCHENU Muškarac ušao na Vazmeno bdjenje tamošnjih Hrvata i vikao 'Allahu Akbar'

21.04.2019. 10:25:31

MISA NA HRVATSKOM JEZIKU INCIDENT U MÜNCHENU Muškarac ušao na Vazmeno bdjenje tamošnjih Hrvata i vikao 'Allahu Akbar', okupljeni mislili da je teroristički napad Muškarac srednjih godina afričkog podrijetla izazvao je u subotu navečer, u crkvi svetog Pavla u Münchenu, prekid hrvatskog Vazmenog bdjenja, nakon čega je nastala panika i pravi košmar, doznaje Fenix Magazin. Muškarac afričkog porijekla neometano je ušao u crkvu među hrvatske vjernike i ničim izazvan počeo vikati "Allahu Akbar", što je izazvalo paniku među okupljenima.

Srećom, nekoliko Hrvata uspjelo ga je oboriti na zemlju i zaustaviti u njegovu hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju. Oni su preuzeli napadača, svezali ga i odveli iz crkve. Nakon tog incidenta obred Vazmenog bdjenja je nastavljen, ali je dio vjernika u strahu napustio crkvu.

Njemačka policija samo je potvrdila da je napadač priveden i da će biti procesuiran. Također nisu naveli ni je li bio naoružan. Tu informaciju za Fenix nisu potvrdili ni Hrvati koji su ga zaustavili i zadržali do dolaska policije. Nakon objave videa o tom događaju na Facebook stranici Fenix Magazina, jedna od očevitkinja Anđa Kasalo Zelić u komentarima je napisala: "Sve je dobro prošlo, ozlijeđenih nema. Jedino neki možda lakše nakon stampeda. Velika je panika bila ali hvala Bogu sve se dobro završilo."

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.