Incident u Okučanima! Milanović napustio obljetnicu Bljeska zbog natpisa Za dom spremni: "Ovo se na žalost moralo dogoditi jer je netko htio da se dogodi"

01.05.2020. 10:28:00

U Okučanima se obilježava 25. obljetnica Vojno-redarstvene operacije "Bljesak".

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, iznenada je napustio obilježavanje akcija Bljesak u Okučanima zbog natpisa na majici jednog od okupljenih. Naime, jedan sudionik protokola bio je obučen u odoru s porukom "Za dom spremni". 

"Jedan sudionik se skinuo u odoru sa znakom ZDS i ja u tome ne želim sudjelovati. Da bi namjerna provokacija, pomislila na gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. 

Ovo je na žalost moralo dogoditi jer je netko htio da se dogodio, a ja u tome neću sudjelovati. Premijeri i predsjednici Sabora razumijem, oni moraju. Dok je Bog uvjetovao da će biti takvi, ja u tome sudjeluju neću ", rekao je Milanović. 

Na obljetnici Bljeska u Okučanima viđeno je više osoba obučenih u majicama HOS-a. 

Zajednički vijence i paljenjem svijesti kod spomen obilježja "Kristalna kocka vedrine", predsjednik Sabora  Gordan Jandroković  i premijer  Andrej Plenković  odabrali su poker poginulima u operaciji "Bljesak".

Akcijom je nakon četiri godine okupacija oslobođena zapadna Slavonija te je izabran nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željeznički prugom prema istočnoj Slavoniji.

Na obljetnici su bili i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, admiral  Robert Hranj,  posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata, umirovljeni general  Marijan Mareković,  potpredsjednik Vlade i ministar obrane  Damir Krstičević , potpredsjednik Vlade i ministarstva unutarnjih poslova  Davor Božinović i  ministar hrvatskih branitelja  Tomo Medved.

Ovogodišnje obilježavanje operacija '' Bljesak '' održalo je odgovarajuću aktualnu situaciju vezanoj uz epidemiju koronavirusa i uz poštivanje preporučenih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. (Hina)

PS Nije samo jedan

  •  
  •  

Izvor: Dnevnik.hr

Izvorni autor: M.T./Foto:Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.