INFERNO NA ZEMLJI, ITALIJA GORI: Požar odnio dva života, jednog muškarca vatra zarobila u kući. Temperature i dalje rekordno visoke

12.08.2021. 11:07:00

U južnoj Italiji vatra je opustošila tisuće hektara zemlje, temperature i dalje obaraju rekorde, a topli vjetar samo pomaže širenju požara.

Vatrogasci su na Twitteru rekli da su izvršili više od 3000 intervencija na Siciliji i u Kalabriji u proteklih 12 sati.

U požarima koji nastavljaju harati Italijom živote su u srijedu izgubile dvije osobe, prenose mediji.

“Gubimo svoju povijest, naš identitet se pretvara u pepeo, duša nam gori”, napisao je gradonačelnik Kalabrije Giuseppe Falcomata na Facebooku, nakon što je 76-godišnji muškarac smrtno stradao kada je u samo nekoliko minuta vatra okružila kuću i zarobila ga unutra.

30-godišnjak je poginuo u blizini grada Catanija prilikom prevrtanja traktora u kojem je nosio vodu kako bi pomogao u gašenju požara. 

Kalabrija je trenutno požarima najpogođenija talijanska regija, te je njezina vlada u srijedu navečer odlučila od Rima zatražiti proglašenje izvanrednog stanja.

Diljem Italije, nastavljaju se izrazito visoke temperature. Prema agenciji ANSA, u srijedu je u Sirakuzi na Siciliji izmjerena temperatura od 48,8 stupnjeva Celzijusa što, ukoliko bude potvrđeno, premašuje raniji toplinski rekord u Europi. Meteorolozi najavljuju rast temperature u Rimu, Palermu i Bariju do 38 stupnjeva Celzijusa.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Pixabay/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.