INFOGRAFIKA Sve što trebate znati o novom Prekršajnom zakonu

05.06.2013. 18:42:07

Vlada je objavila infografiku na kojoj su pojašnjene ključne novosti u novom Prekršajnom zakonu, koji je na snagu stupio početkom mjeseca. Početkom mjeseca na snagu je stupio novi Prekršajni zakon, čiji je glavni cilj rasterećenje sudova, ali i povećanje naplate kazni. Veliku je ulogu dobila i policija koja je postala ovlašteni tužitelj. >> Od ponoći na snazi novi prekršajni zakon, doznajte sve detalje Vlada je danas objavila infografiku kojom pojašnjava sve izmjene. Građani tako mogu vidjeti kada se plaća samo 50 posto iznosa novčane kazne, što ako nemaju uz sebe dovoljno novca za plaćanje kazne odmah, kada se novčana kazna mijenja radom za opće dobro ili zatvorom. U infografici je pojašnjen i Registar izrečenih, a neplaćenih novčanih kazni. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE 5-6-2013- 18-16-31 5-6-2013- 18-17-03

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.