Inicijativa: Ne budimo razjedinjeni, okupimo se oko Udruge branitelja dr. Franjo Tuđman!

09.06.2013. 11:07:11

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) iznijela je prijedlog i inicijativu hrvatski braniteljima da se na razini države krene u ujedinjavanje udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, odnosno da postoji samo jedna sastavljena od svih udruga ili barem većine.

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR 91.), čiji je počasni predsjednik Mile Dedaković-Jastreb legendarni zapovjednik obrane Vukovara, naglašava u priopćenju, da u Hrvatskoj navodno djeluje čak oko tisuću udruga proizašlih iz Domovinskoga rata. Upozoravaju da je tako veliki broj udruga doveo do toga da "svatko vuče na svoju stranu", razjedinjenosti branitelja te da se nedovoljno čuje i uvažava njihov glas.

Drže da to najbolje iskorištavaju političari, od kojih većina uopće nije sudjelovala u ratu, pa im itekako odgovaraju povremena "prepucavanja" među braniteljima. Političari su iznimno dobro savladali "zavadi, pa vladaj", tako da na toj uzrečici "drže" sve braniteljske udruge na margini i rade što hoće, smatraju u udruzi i ističu da bi ujedinjenjem udruga i tome trebao doći kraj. Ujedinjenje udruga ne znači da bi prestalo djelovanje tih brojnih organizacija, već bi i dalje djelovale "pod jednom kapom", navodi se u priopćenju.

Priopćenje koprivničke udruge pročitajte u cijelosti..

-Ne budimo razjedinjeni, okupimo se oko Udruge branitelja dr. Franjo Tuđman!

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91), čiji je počasni predsjednik Mile Dedaković-Jastreb, legendarni zapovjednik obrane Vukovara, predlaže da se na razini države krene s ujedinjavanjem Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, tj. da postoji samo jedna Udruga, koja bi bila sastavljena od svih Udruga, ili barem većine. Naime, u Hrvatskoj navodno djeluje čak oko tisuću Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata (neki kažu i više!). Je li to puno ili malo, teško je reći jer većina od njih itekako skrbi i podsjeća na stvaranje hrvatske države, i naprosto ne da da se zaborave žrtve koje su dale  krv i živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koju smo ostvarili pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, vojskovođe i prvog hrvatskog predsjednika. Tako veliki broj udruga doveo je i do toga da "svatko vuče na svoju stranu", da su branitelji razjedinjeni, da se dovoljno ne čuje i ne uvažava njihov glas. To najbolje iskorištavaju političari, od kojih većina uopće nije sudjelovala u ratu, pa im itekako odgovaraju povremena "prepucavanja" među braniteljima. Kad neka udruga, primjerice i predloži neki program, ideju, oni koji su trenutačno na vlasti bilo "crveni ili plavi" obično kažu da to predlaže "šačica branitelja", "dajte se dogovorite", i tome slično, pa od svega dobroga uglavnom ispadne – ništa, odnosno neprestano nezadovoljstvo onih koji su bili prvi kad je trebalo. Političari su iznimno dobro savladali ono "zavadi pa vladaj", tako da baš na toj uzrečici "drže" sve braniteljske udruge na margini, i rade što i kako hoće. Ali, ujedinjenjem Udruga  i ovome bi trebao doći kraj.

Ujedinjenje Udruga ne znači da bi prestalo djelovanje tih brojnih organizacija, već naprotiv, one bi i dalje djelovale, ali "pod jednom kapom".

Predlažemo da se Udruge iz Domovinskoga rata okupe oko novoosnovane Udruge koja bi nosila ime vojskovođe i pobjednika hrvatskog Domovinskoga rata dr. Franje Tuđmana, odnosno nosila bi naziv: Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman. Ovaj velikan hrvatske povijesti nas je okupio početkom devedesetih, s nama je ostvario pobjedu, pa je to najvažniji razlog da nas njegovo ime i danas okupi, da budemo kao jedan, kao što smo to bili i 1991. S ovom idejom u načelu se slaže i obitelj Tuđman, ali pod uvjetom da je prihvati većina Udruga koje danas djeluju diljem Hrvatske.

Pa, predstavnici brojnih Udruga na vama je red. Ako budemo zajedno, kao što smo to bili i u vrijeme rata, nema razloga da to ne budimo i danas, kad su hrvatski branitelji, te članovi njihovih obitelji marginalizirani, podcjenjivani i gaženi.(Svaka čast iznimkama).

Ukoliko se želite pridružiti našoj inicijativi, javite nam, što prije.

Mladen Pavković,

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91), Koprivnica

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.