Inicijativa 'U ime obitelji' prikupila 500.000 potpisa, više nego dovoljno za raspisivanje referneduma!

26.05.2013. 18:20:55

Volonteri građanske inicijative bili su u protekla dva tjedan izloženi vrijeđanju, ponižavanju, fizičkim napadima, knjige u koje su se građani potpisali bile su trgane, hakirana je internetska stranica, a LGBT skupine kopirale su logo inicijative 'U ime obitelji' i napravile Facebook profil slična imena kako bi zbunjivale građane koji se žele izjasniti, na fakultetima i nekim mjestima izjašnjavanja građana stavljali su svoje stolove te pjevanjem i galamom nastojali otežati izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referendum. Policiji je prijavljeno više od 50 napada na području cijele Hrvatske, najviše u Zagrebu i Rijeci.

- Na temelju nepotpunih podataka koji su pristigli iz nešto više od polovice hrvatskih županija, drago nam je potvrditi da se najmanje pola milijuna hrvatskih birača izjasnilo da traže referendum s referendumskim pitanjem: 'Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?'. Izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma još je u tijeku danas do kraja dana te očekujemo da će broj građana koji su iskoristili svoje zakonsko pravo da se izjasne o referendumu biti značajno viši od 500 000. O konačnom ćemo broju potpisa građana izvijestiti u srijedu, 29. svibnja na konferenciji za novinare-priopćili su iz građanske inicijative U ime obitelji.

Stjecanje preduvjeta za prvi, od građana inicirani referendum u Hrvatskoj, omogućili su građani svojim potpisima, kojima je to unatoč brojnim napadima, vrijeđanjima i omalovažavanjima, osiguralo više od 1200 koordinatora i više od 6000 volontera u cijeloj Hrvatskoj. Naši su volonteri od Istre do Ploča i Dubrovnika, od Čakovca do Slavonskoga Broda i Vukovara na više od 2000 mjesta izjašnjavanja nesebično darivali svoje vrijeme i trudili se da sve prođe u najboljem mogućem redu, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

>>> Mislili ste da živimo u demokraciji? Pogledajte koliko potpisa za referendum treba u drugim državama

Građansku inicijativu U ime obitelji poduprle su sve veće vjerske zajednice u RH te najveći broj političkih stranaka, velik broj udruga i uglednih pojedinaca. Među  njima i : glazbenici Marko Perković Thompson,  Pero Galić, frontmen grupe Opća Opasnost, dobitnika ovogodišnje nagrade Porin, Rafael Dropulić, Marko Bujanović, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac, karikaturist Srećko Puntarić Felix, Blanka i Joško Vlašić, vaterpolist Dubravko Šimenc, teatrologinja Sanja Nikčević, glumac Adam Končić te brojne druge javne osobe.

Volonteri građanske inicijative bili su u protekla dva tjedan izloženi  vrijeđanju, ponižavanju, fizičkim napadima, knjige u koje  su se građani potpisali bile su trgane, hakirana je internetska stranica, a LGBT skupine kopirale su logo inicijative 'U ime obitelji“ i napravile Facebook  profil slična imena kako bi zbunjivale građane koji se žele izjasniti, na fakultetima i nekim mjestima izjašnjavanja građana stavljali su svoje stolove te pjevanjem i galamom nastojali otežati izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referendum.

Policiji je prijavljeno više od  50 napada na području cijele Hrvatske, najviše u Zagrebu i Rijeci.

- Unatoč huliganskim napadima s jedne strane i pokušajima vladajućih da dezinformacijama obeshrabre građane u izjašnjavanju o referendumu,  želimo ponoviti da Građanska inicijativa 'U ime obitelji' nije usmjerena ni protiv koga. Drago nam je da zakoni i Ustav jamče zaštitu građanskih i ljudskih prava svim građanima RH, bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeroispovijest ili spolnu orijentaciju. Poštujemo dostojanstvo svake osobe te držimo da upravo mogućnost da se građani na najdemokratskiji način, referendumom,  izjasne o tako važnom društvenom pitanju kao što je brak – osigurava pravdu kao temelj trajnog mira u hrvatskom društvu-kaže se u priopćenju inicijative 'U ime obitelji'.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.