Inspekcija na terenu: Država objavila rat lihvarskim kreditima!

24.08.2013. 09:41:02

Napokon dolazi spas za sve one koji su nasjeli na oglase s ulice - lihvarski ugovori uskoro više neće vrijediti! Građane se poziva da prijave sve sumnjive oglase o kreditima koje primijete na ulici.

Kako je za Dnevnik Nove TV objasnio Branko Šegon, pomoćnik ministra financija, Vlada će zatražiti da ti ugovori budu poništeni i da se sve radnje koje su uzrokovane tim ugovorima poništavaju jer se radi o klasičnim prijevarama. "Tu se ne staje. Svi kreditni uredi koji su varali građane bit će prijavljeni državnom odvjetništvu. Oduzimat će im se imovina, ali i provjeriti njezino podrijetlo", kaže Šegon.

Rupe u zakonu koristili i stranci

Inspekcija je utvrdila da rupe u zakonu nisu koristili samo domaći prevaranti već i stranci. Tržište lihvarskih kredita i financijskog inženjeringa popelo se na više od 3 milijarde kuna. Potrošačke udruge nadaju se da zakon neće ostati mrtvo slovo na papiru. Pomoć se traži i od građana. Poziva ih se da prijave sve sumnjive oglase o kreditima koje primijete na ulici. U ovom trenutku ima 15 tisuća građana koji su nasjeli na takve ugovore. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.