IPAK JE NEW YORK NAPAO ISIL??

01.11.2017. 10:46:40

Osumnjičeni za napad na Manhattenu u kojem je poginulo osam ljudi i najmanje 11 ih je ozlijeđeno je iz Uzbekistana i zove se i Sayfullo Habibullaevic Saipov, prenose američki mediji među kojima i CNN.  Saipov ima 29 godina i u SAD je došao 2010. godine, a ima vozačku izdatu u Tampi na Floridi, javlja NBC. Saipov je radio kao vozač Ubera, a započeo je prije šest mjeseci u New Jerseyju, rekli su iz Ubera za CNN. Podsjetimo, vozač kamioneta je, nakon što je pregazio nekoliko ljudi, izašao iz vozila s dva predmeta u rukama koji su nalikovali na pištolje. Policija je na njega otvorila vatru i ranila ga u trbuh, nakon čega je i uhićen. Trenutačno je hospitaliziran i izvan životne opasnosti. Policija je uspjela s njim razgovarati prije operacije. CNN javlja da je u kamionetu pronađena poruka, napisana na engleskom jeziku, u kojoj stoji da je za napad odgovorna Islamska država. Svjedoci koji su se našli na mjestu događaja ispričali su za BBC i NBC što su vidjeli u trenutcima nakon napada. “Vidio sam da vozač ne krvari, ali izgledao je kao da šepa i vikao je na ulici. Izgledao je isfrustrirano, zbunjeno i uspaničeno. Tada su k meni potrčali kupci koji su vikali kako ima pištolj”, rekao je jedan od svjedoka dodajući da on nije vidio da napadač ima pištolj te kako je izgledao dosta loše, iako nije bio vidno ozlijeđen. Oglasio se i američki predsjednik Donald Trump i izrazio žaljenje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.