IPAK RASPAD: I admiral Domazet - Lošo napustio Hrvatski generalski zbor!

13.02.2019. 17:46:12

Čini se kako je Hrvatski generalski zbor u potpunom rasulu. Nakon što su ga napustili generali Željko Sačić, a zatim Ivan Tolj Ivan Kapural, danas su im se pridružili admiral Damir Domazet Lošo i Mile Ćuk! Iako je predsjednik HGZ-a još prije dva dana tvrdio kako je sve u najboljem redu te da o raskolu nema govora, današnji odlazak još dvojice članova ukazuje na činjenicu kako se zbor sada teško može spasiti. Da raspada neće biti, kazao nam je i general Ljubo Ćesić – Rojs koji nije skrivao kako se članovi po svojim stavovima i različitim svjetonazorima razlikuju, no na redovnim sjednicama se, kazao je, uvijek dođu do zajedničkog rješenja. Što je natjeralo admirala Damira Domazeta Lošu, jednog od utemeljitelja Hrvatskog generalskog zbora da ovako naglo istupi, za naš portal objasnio je on sam: “Generalski zbor nema generalske reakcije”  “Kao prvo, nije naglo… Ja već dvije godine ne nazočim sjednicama a tajniku sam izlazak najavio još prije dva tjedna”, kazao je Lošo i pojasnio razloge koji su ga natjerali na ovakvu odluku: “To nije onaj zbor kakvim sam ga ja zamišljao. Generali pobjedničke vojske imaju pravo korigirati politička pitanja, osobito ako je u pitanju zaštita nacionalnih interesa. HGZ to ne čini, potpuno se distancirao i bavi se prigodičarstvom i protokolima. To nije misleća nevladina udruga! Pa, jeste li vidjeli njihovo priopćenje vezano uz istup predsjednika EU parlamenta koji pretendira na Istru i Dalmaciju? Mlako i nedorečeno, poput reakcije premijera i predsjednice! To nije reakcija koja se očekuje od generala!”, kazao je admiral koji ima svoje viđenje reakcije na skandaloznu Tajanijevu izjavu: “Trebalo je talijanskim generalima poslati pismo puno strateških poruka. U njemu je trebalo spomenuti Svetozara Borojevića, hrvatskog feldmaršala pravoslavne vjeroispovijesti koji je spriječio 11 talijanskih ofenziva kao i admirala Janka Vukovića koji je pobijedio talijansku flotu. Tako reagira vojska!”, ogorčen je admiral Lošo koji dodaje kako predsjednica kao i premijer općenito nisu svjesni zbivanja oko sebe. “Ne čuju reakcije iz Srbije na Tajanija? Ne čuju da govore kako će se zajedno s Talijanima podijeliti na području RH, baš kako su planirali 1993?Ne čuju riječi glavnog tajnika NATO-a? Ne prate pariške Žute prsluke? Oni jednostavno ne znaju što se valja iza brda”, zaključuje admiral Damir Domazet Lošo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.