IRAC BRANIO HRVATSKU, A SADA OPET RISKIRA ŽIVOT NJOJ U ČAST! Dva branitelja kreću na pothvat života: U malenom čamcu veslat će preko 6 tisuća kilometara

10.01.2022. 15:08:00

Branitelji Werner Ilić i Martin Cruikshank planiraju preveslati Atlantski ocean, a danas će na predstavljanju i porinuću njihovog plovila sudjelovati i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Putovanje planiraju započeti 15. siječnja 2022. godine na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te svojim činom zahvaliti domovini.

Riječ je o jednom od najtežih izazova na svijetu, a kako je nedavno rekao umirovljeni brigadir Werner Ilić za HRT, “danas, 30 godina kasnije, pripremamo se preveslati Atlantik i tako Hrvatsku učlaniti u ligu naroda prekooceanskih veslača”. 

Liga naroda koji su preveslali ocean najveća je i najbrojnija na svijetu, a neke od zemalja tek su male otočne države. No u toj ligi zasad nema Republike Hrvatske.

Zasad, jer Werner Ilić koji je rođen 1967. i 61-godišnji Martin Cruickshank sada to žele ispraviti.

U ponedjeljak će, kako su javili iz Ministarstva hrvatskih branitelja, na Jarunu biti predstavljen njihov projekt “Veslom preko Atlantskog oceana”.

Uoči njihova prekooceanskog pothvata, održat će se svečanost porinuća i blagoslova čamca Fenix na jezeru Jarun.

Predviđena su i prigodna obraćanja oko 12 sati te demonstracija čamca u 12 i 30 sati. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: ScreenshotN1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.