Islamska država strijeljala 13-icu dječaka zbog nogometne utakmice

21.01.2015. 12:36:44

Nakon brutalnog smaknuća, tijela djece ostala su ležati satima, jer njihovi roditelji (strahujući za vlastiti život) nisu se usudili maknuti ih kako bi ih mogli mirno pokopati Militanti Islamska države pogubili su 13-icu maloljetnih dječaka zbog gledanja nogometne utakmice između Iraka i Sirije, koje se odigrala u sklopu Azijskog prvenstva. Dječaci su uhvaćeni kako gledaju utakmicu na televiziji u iračkom gradu Mosulu, koji od prošlog ljeta kontrolira Islamska država.
Nakon toga, maloljetnike su izveli pred sud, gdje im je osuđeni na smrtnu kaznu. Na glavnom mosulskom trgu, dječaci su strijeljani pred mnoštvom javnosti, koja je promatrala ubijanje nevinih dječaka. 'Nakon brutalnog smaknuća, tijela djece ostala su ležati satima, jer njihovi roditelji (strahujući za vlastiti život) nisu se usudili maknuti ih kako bi ih mogli mirno pokopati“, javlja aktivistička grupa anti- ISIS „Raqqa is Being Slaughtered Silently“. (Raqqa – grad koji u tišini kolju).
Ova mala aktivistička grupa sastoji se od nekolicine građana, koji potajno dokumentiraju i snimanje šokantna događanja, ubojstva, zvjerstva, klanja i ostale strahote, koje provodi Islamska država od kada je osvojila veliki dio Iraka i Sirije. Aktivisti su priopćili da su dječake militanti poredali i zatim otvorili automatsku paljbu na njih, dok ih nisu sve ubrzo smaknuli, u javnosti. „Zločin“ ovih dječaka – kako su članovi IS-a izjavili, prije samog njihovog pogubljenja, bilo je kršenje zakona zbog gledanja nogometne utakmice, jer to nije u skladu sa islamom. Ova vijest nastupila je samo par dana nakon što je IS objavio video zapis, također iz Mosula, u kojem su prikazana dva muškarca, osuđena na smrt, zbog svojih homoseksualnih sklonosti. I njihova presuda glasilaje kršenje šerijatskih zakona i vrijeđanje islama, a kazna - smrt i to bacanjem sa zgrade.

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.