Bajan istaknuo kandidaturu za ministra branitelja

14.03.2016. 16:22:14

Ispada da su branitelji teret društvu, upozorava Bajan te izražava nadu da će se to pitanje riješiti izborom novog ministra branitelja Umirovljeni stožerni brigadir Petar Bajan istaknuo je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kandidaturu za ministra branitelja i pritom naglasio kako bi mu kao ministru glavni zadatak bio vratiti dostojanstvo hrvatskim braniteljima te zatražiti konsenzus svih političkih stranaka da se rješavanje njihove problematike objedini kroz jedan zakon. Bajan je od početka do kraja Domovinskoga rata bi na prvoj crti bojišnice, bio je član Savjeta za branitelje i Državnog povjerenstva za odlikovanja bivšeg predsjednika Republike Ive Josipovića,  jedan je od pokretača programa da se u školama govori o Domovinskome ratu te je za to dobio i certifikat pomagača u nastavi povijesti, a potporu njegovoj kandidaturi dala je Udruga ratnih veterana Domovinskog rata "Crne mambe".  Riječ je o čovjeku iz čijega ormara nikad neće ispadati kosturi, istaknuto je na predstavljanju. Temelj rada ako postane ministar bit će, kaže, vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima, a zatražit će i konsenzus svih političkih opcija, "jer branitelji nisu ni lijevi ni desni", o braniteljskim problemima.  "Prvo i osnovno je dostojanstvo. Da hrvatski branitelj više ne traži po kontejnerima, da se sva prava branitelja iz nekoliko zakona vrate u jedan. Tražio bih konsenzus da se donese jedan zakon", kaže Bajan. Ispada da su branitelji teret društvu, upozorava Bajan te izražava nadu da će se to pitanje riješiti izborom novog ministra branitelja. "Nije bitno tko to bio, ja ili netko drugi", dodaje. Predstavnike prosvjednika ispred Ministarstva branitelja pozvao bi na razgovor i nada se da bi našao rješenje. S premijerom Tihomirom Oreškovićem još nije razgovarao, nada se da će ga premijeri pozvati, a odustajanje kandidata Domoljubne koalicije Milijana Brkića nije htio komentirati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.