ISPLIVALA JEZIVA SLIČNOST: Nestanak Filipa s Korčule sve više nalikuje misterioznom slučaju koji je potresao dalmatinski otok

16.05.2022. 16:08:00

Filip Padovan, 27-godišnjak iz Vele Luke na Korčuli, posljednji je put viđen u petak 29. travnja.

Njegov brat je u objavio poruku koja je podijeljena gotovo 600 puta, a u kojoj piše: ‘Nesta mi je brat. Ako imate kakvu informaciju, javite se policiji.’

Filip je u kući ostavio mobitel, dokumente i novčanik i od tada mu se gubi svaki trag.

Kako piše Slobodna Dalmacija, bio je iznimno inteligentan mladić koji je završio Fakultet šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu, a bio je proglašen i najboljim studentom. Bio je zaposlen, trebao je preći na novo radno mjesto u marini u Veloj Luci. Velika obiteljska tragedija je prije nekoliko godina njegovu obitelj s troje djece, nestalog Filipa, njegova brata i sestru, ostavila bez majke.

Filipov nestanak je prijavljen nadležnim službama te potraga još traje, policija na Korčuli prikuplja obavijesti vezano za okolnosti i razloge nestanka, organizirana je pretraga terena u kojoj su sudjelovali i članovi HGSS-a Orebić i iz drugih dijelova Hrvatske sa psima tragačima, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s Korčule i građani.

Pretraga se provodi smanjenim intenzitetom s obzirom na to da mjere traganja dosad nisu rezultirale pronalaskom nestale osobe niti ima novih saznanja. No, to nikako ne znači da su tragatelji odustali.

“U potragu su uključeni članovi 11 HGSS-ovih stanica s područja cijele Hrvatske kao i kolege iz BiH. Koriste se svi raspoloživi resursi, teren se pretražuje bespilotnim letjelicama, za nestalim tragaju i potražni psi. Pomorska policija i HGSS spasilačkim gumenjakom pretražuju obalni pojas i obližnje otoke, traga se i noću uz upotrebu bespilotnih letjelica s termovizijskim kamerama”, javili su orebićki HGSS-ovci.

Pretraženu su speleološki, napušteni i razrušeni objekti, a Velolučani kažu da je u potragu uključen i vidovnjak koji nije s otoka, no neslužbeno se navodi kako je rekao da se Filip nalazi na tri kilometra udaljenosti od Vele Luke.

Ovaj slučaj otvorio je Korčulanima stare rane i sjećanja na nestanak 20-godišnjaka koji je gotovo u isto doba godine, 14. travnja 2014., nestao na području grada Korčule i do danas nije pronađen. Filip Romić bio je šutljiv mladić koji je radio u ugostiteljskom objektu u Korčuli, njegovi sumještani su tvrdili da uvijek bio povučen i da je imao obiteljskih problema. Za njim su tragali 21 dan, a iako slučajevi izgledaju slično, postoje bitne razlike. U slučaju Filipa Padovana napravljen je profil osobe, dok su pri traženju Filipa Romića znali samo gdje je zadnji put viđen.

“Nestanak Filipa Romića bio je dosta misteriozan, takvu je osobu nemoguće tražiti, nismo imali predodžbu gdje pretraživati”, prisjetio se dopročelnik HGSS-ove stanice Orebić Josip Tomašić.

Osobni podaci
Prezime:
PADOVAN
Ime:
FILIP
Spol:
M
Datum rođenja:
11.9.1994.
Mjesto rođenja:
DUBROVNIK
Državljanstvo:
Hrvatska
Prebivalište:
Vela Luka, Obala 4, br. 12
Država:
Republika Hrvatska
Osobni opis:
Visina:
187
Kosa:
smeđa
Boja očiju:
smeđe
Nos:
srednji
Uši:
srednje
Lice:
ovalno
Razvijenost:
srednje tjelesne građe
U trenutku nestanka osoba je bila odjevena u:
sivu majicu kratkih rukava i sive duge hlače od trenerke
Podaci o nestanku:
Datum nestanka:
29.04.2022
Mjesto nestanka:
Vela Luka, Obala 4, br. 12
Okolnosti nestanka:
Osoba je otišla s adrese stanovanja u nepoznatom pravcu
Nestanak se vodi u PU:
dubrovačko-neretvanskoj

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: nestali.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.