Isprati sramotu: Hoće li utakmice hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu prenositi Hrvatska televizija?

20.11.2019. 15:55:00

Hrvatska televizija je nakon Svjetskog prvenstva prošle godine, kada je kontroverzni komentator Drago Ćosić padao iz euforije u euforiju, izgubila pravo prijenosa utakmica hrvatske nogometne reprezentacije. Sramota je to za javnu televiziju kojoj RTV pristojbu, a koja i nije tolika mala, plaćaju na stotine i stotine tisuća hrvatskih građana.

HRT sada želi isprati tu sramotu, navodno bi ponovno rado prenosili utakmice hrvatske reprezentacije koja se prije nekoliko dana plasirala na Europsko prvenstvo pobjedom protiv Slovačke na Rujevici 3:1. Naime, Hrvatska televizija želi cijeli turnir, no, prije svega na Prisavlju, barem privremeno, žele vratiti reprezentaciju.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo Vatrenih nismo mogli gledati na HRT-u, što je itekako osiromašilo ionako sve siromašniji Sportski program HRT-a. Naime, HRT je izgubio jednim dijelom i prava na prijenos rukometne reprezentacije HrvatskeHNL-a odavno nema u prijenosu javne televizije.

Podsjetimo, kvalifikacije za Euro 2020. gledatelji u Hrvatskoj mogli su pratiti na NOVOJ TV, a prava na prijenos kvalifikacijskih utakmica za Euro imao je Sportklub, koji je prava prodao spomenutoj komercijalnoj televiziji, koja se s tim izazovom u nekoliko navrata nije baš vješto nosila. Podsjetimo, regionalni Sportklub ima prava i na prijenos ždrijeba, koji će se održati u Bukureštu 30. studenog, ali i samog Europskog prvenstva.

Hrvatska televizija ima prava na prijenos Svjetskog prvenstva koje će se za dvije i pol godine odigrati u Kataru, no, htjeli bi i Euro 2020. te žele nastaviti pratiti Vatrene kao što su to činili od samostalnosti do 2018. na velikim natjecanjima.  Postoji, navodno, mogućnost,  da obje televizije prenose Europsko prvenstvo, no, to je zasad toliko komplicirano da je daleko od realizacije.  Naime, bilo bi malo u najmanju ruku čudno da Vatrene sa Eura prenose i HRT i NOVA TV. Iako, navodno su pregovori HRT-a i regionalnog Sportkluba u tijeku.

Jedno je sigurno, male su šanse da ćemo ikada više Dragu Ćosića slušati kako na javnoj televiziji komentira Vatrene s obzirom na skandal koji je isplivao nakon SP-a prošle godine kada je Ćosić smijenjen jer je navodno preprodavao ulaznice.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.