Isprika Predsjednice svim Hrvatima u Australiji do kojih nije došla

17.08.2017. 10:13:01

'Nadam se kako se Hrvati u Australiji, s kojima se nismo uspjeli susresti tijekom ovog državničkog posjeta, neće uvrijediti i da ćemo se vidjeti u Hrvatskoj u bliskoj budućnosti', rekla je Predsjednica Dirljiv govor održala je u srijedu, tijekom svog posjeta Australiji, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na večeri u dvorani HKC sv. Leopolda Bogdana Mandića, u predgrađu Sunshine, u Melbourneu. Kako je poručila, dirnuta je toplim dočekom hrvatskih iseljenika koji su došli iz raznih dijelova Australije.  "Uistinu ste me dirnuli svojim toplim dočekom ovdje u Australiji. Dirnuta sam, također, ljubavlju prema domovini koju vidim od Hrvata u Australiji. Srca ispunjena radošću, još jednom duboko dirnuta ljubavlju koju iskazujete prema domovini Hrvatskoj, obraćam vam se ovdje u Melbourneu, gdje ste se okupili iz raznih dijelova Australije, prostrane zemlje koja je postala domovinom generacija hrvatskih iseljenika iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine", istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović. No Predsjednica nije uspjela doći do svakog hrvatskog mjesta u Australiji. "Voljela bih da smo tijekom ovog posjeta mogli posjetiti svako hrvatsko mjesto, svaki hrvatski klub i zajednicu. No, nažalost, vrijeme je ograničeno. Nadam se kako se Hrvati u Australiji, s kojima se nismo uspjeli susresti tijekom ovog državničkog posjeta, neće uvrijediti i da ćemo se vidjeti u Hrvatskoj u bliskoj budućnosti", poručila je predsjednica Republike Hrvatske u govoru pred hrvatskim iseljeništvom. Cijeli govor Kolinde Grabar-Kitarović pogledajte ovdje: Pogledajte i s kolikim oduševljenjem su je ujedinjeni Hrvati u državi Victoria dočekali.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.