ISTEKLA VAM JE OSOBNA ISKAZNICA? Očekuje vas neugodno iznenađenje!

23.09.2013. 16:05:49

Istekla vam je osobna iskaznica, no niste otišli napraviti novu? Sudeći prema nalogu koji je stigao djelatnicima u policijskoj upravi istarskoj u Puli u četvrtak, očekuje vas neugodno iznenađenje.

Naime, djelatnica na šalteru uputit će vas na dežurnog policajca, koji će vam potom izdati kazneni nalog na iznos od tri tisuće kuna zbog nepoštivanja članka 5. Zakona o osobnoj iskaznici. Tek nakon što kaznu platite moći ćete napraviti novu osobnu, a imate rok od osam dana, izvještava HR Pula. Prema Zakonu, kada vam je istekla osobna iskaznica, novu morate napraviti u roku od 15 dana. Policija nije dužna upozoriti građane na mogući kazneni prijestup, ukoliko se radi o kazni većoj od tisuću kuna, potvrdila je Nataša Vitasović, glasnogovornica u istarskoj policiji. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.