ISTINA I PRAVDA NISU OD OVOGA SVIJETA

30.11.2017. 07:44:26

Hrvatska konzervativna stranka izražava najdublju i najiskreniju sućut obitelji generala Slobodna Praljka. Odlučno odbacujemo odluku Žalbenog vijeća Međunarodnog suda u Hagu kojom se potvrđuje prvostupanjska presuda hercegbosanskim Hrvatima. Presuda je nepravedna, a u konačnici i nepravična jer Haški sud nije se vodio načelima prava nego načelima politike. Haški je sud od samog svog ustroja pa sve do završetka rada bio politički sud, kroz čiji je rad međunarodna zajednica pokušala oprati svoj grijeh propusta djelovanja kako kroz propust sprečavanja ratnih sukoba tako i sprečavanja zločina nakon što su sukobi ipak izbili. Da se uistinu radilo o pravom i pravednom sudu tada bi se znalo tko je žrtva, a tko agresor. Umjesto toga pokušalo se izjednačiti žrtvu i agresora. Epilog svega je da je agresor na kraju nagrađen za agresiju, a žrtva osuđena zbog toga jer se branila. Ponavljamo već opće poznatu činjenicu kako je Hrvatska branila i u konačnici obranila Bosnu i Hercegovinu od velikosrpske agresije, pružajući joj svaku vrstu pomoći od humanitarne do političke, za što je posljedično „nagrađena“ presudama za ratne zločine i navodni udruženi zločinački pothvat. S druge strane Srbija kao glavni pokretač svih sukoba na području bivše Jugoslavije, proglašena je agresorom od strane stvarnog međunarodnog suda pravde, dok je po Haškom sudu amnestirana od zločina. Zločinci su ili oslobođeni ili sankcionirani blagim kaznama, a kao nagradu za sva počinjena zla dobila je državu nazvanu Republika Srpska, državu koja je nastala na genocidu. Ovakav način suđenja i dijeljenja pravde ne samo da nije i neće donijeti pravdu i mir na prostore zahvaćene ratnim zbivanjima, nego bi mogao pridonijeti još većim razdorima među narodima koji žive na teritoriju Bosne i Hercegovine pri čemu se hrvatski narod sada doista nalazi u izrazito teškom položaju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.