Istraga za ratni zločin u Opatovcu

28.06.2013. 17:11:18

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ratnoga zločina protiv civilnog stanovništva, u Opatovcu 1991. godine, pri čemu je u više navrata silovao 43-godišnju oštećenicu, osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) naložilo je provođenje istrage protiv 63-godišnjeg državljanina Republike Srbije. Osumnjičenika se tereti da je, od 15. listopada do kraja 1991. godine, u Opatovcu, kao pripadnik teritorijalne obrane mjesta, djelovao protivno odredbama međunarodnoga ratnog i humanitarnog prava, u namjeri ponižavanja i zastrašivanja preostalog civilnog stanovništva nesrpske narodnosti. Sumnjiči ga se da je, samostalno te zajedno s nepoznatim pripadnicima teritorijalne obrane, uz prijetnje smrću njoj i njenim bližnjima, u više navrata silovao spomenutu oštećenicu. Osumnjičeni državljanin Srbije nedostupan je hrvatskim državnim tijelima, a istraga je naložena povodom kaznene prijave vukvarsko-srijemske Policijske uprave (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.