Istražili smo što sve Ivo Sanader ima u blokadi i kako će vratiti 17 milijuna kuna državi

06.04.2019. 09:10:54

ILI TO, ILI IDE OVRHA Ivo Sanader prema presudi Županijskog suda, za koju se pretpostavlja da ju je potvrdio i Vrhovni, državi mora vratiti više od 17 milijuna kuna za proviziju, koju je primio od prodaje zgrade u Planinskoj. Kako ide taj postupak i što mu je sve u blokadi. Ivo Sanader služi kaznu. Ali državi mora vratiti i milijune. Za to će imati dva tjedna, nakon što primi pisanu presudu. Sudac Krešimir Devčić pojašnjava proceduru: ''Sud poziva optuženika, odnosno osuđenika Ivu Sanadera da plati taj iznos u državni proračun. Ukoliko se on ne odazove pozivu da plati u zakonskom roku, onda će se ići s postupkom ovrhe.'' Ovrhu pokreće nadležno državno odvjetništvo. A bivši ministar Orsat Miljenić kaže - rokovi su dugi: ''Imate tu postupak prodaje nekretnina, koji se vodi preko Fine, postupak blokade računa i oduzimanja sredstava, koji su na računima, ako postoje neke pokretnine to se prodaje.'' Najvrjednija nekretnina pod blokadom bivšeg premijera upravo je vila u Kozarčevoj. Procjenjuje se na više od šest milijuna kuna. Dvije trećine vile su u blokadi. Kao i stan u Splitu, dva zemljišta na Braču i manje nekretnine. Vrijede - više od 8 i pol milijuna kuna. Država je sjela i na sve račune Sanaderove obitelji, zaplijenila i sef. U Hrvatskoj i Austriji blokirala više od 10 i pol milijuna kuna. Umjetnine su procijenili na 4 milijuna kuna. U pravosudnim krugovima, iznos blokirane imovine penje se na više od 23 milijuna kuna. A sve je u blokadi još od slučaja Fimi medija. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković uvjeren je da će se država naplatiti. ''S obzirom da je to u potpunosti je imovina okrivljenika, ne bi trebalo biti zapreke da se i taj postupak provede'', kazao je Bošnjaković. Komentar smo tražili i od Stjepana Fiolića, koji je tvrdio da je poslije prodaje njegove zgrade u Planinskoj, u kutiju za hrenovke stavio deset milijuna kuna i milijun eura i odnio ih Sanaderu'', Ali i od Petra Čobankovića, koji je priznao krivnju i gulio krumpire. Nisu htjeli pred kameru.    

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.