Ivana Šmit izabrana za novu predsjednicu HUBOL-a

27.10.2019. 11:00:00

Ivana Šmit izabrana je u subotu za novu predsjednicu Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) kao jedini kandidati na izvanrednoj skupštini Udruge, priopćeno je u nedjelju iz HUBOL-a.

Šmit je jedna od osnivačica HUBOL-a, a u prošlom mandatu bila je na funkciji dopredsjednice. Izabrana je na sjednici gdje se okupilo sedamdesetak članova Udruge.

Prilikom sjednice Šmit je izjavila kako će se u vođenju HUBOL-a fokusirati na ponovno jačanje Udruge, a čije su aktivnosti u zadnjih godinu dana bile onemogućene.

"Cilj nam ostaje isti: borba za interese bolničkih liječnika, zaštitu njihovog profesionalnog dostojanstva i  stručne neovisnosti te javno i konstruktivno kritiziranje stanja u zdravstvu", naglasila je Šmit.

Šmit je posebno istaknula nužnost da HUBOL privuče nove članove kako bi zaustavio pad članstva, koji je rezultat neaktivnosti Udruge pred kraj mandata bivše predsjednice.

Dr. Šmit diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Specijalistica je interne medicine i subspecijalistica kardiologije, a od 2010. godine radi u Općoj bolnici u Sisku.

"Skupština je izabrala liječnike Lanu Videc Penavić i Borisa Ujevića za dopredsjednike udruge, a Stanislavu Laginju, Anu Gverić Grginić, Gordanu Živanović Posilović, Anu Jurin Martić, Željka Blazinkova, Ivana Burcara, Samiju Ropar, Ljubicu Luetić Cavor, Borisa Lovrić, Ivana Bekavca, Ivana Lerotića, Teu Mirošević Zubonju, Tomislava Franića i Jadranku Pavičić Šarić za članove Izvršnog odbora", navodi se u priopćenju HUBOL-a.

Na sjednici su još izabrana i tri člana Nadzornog odbora i pet članova Časnog suda.

HUBOL je osnovan 2013. godine kao izraz nezadovoljstva bolničkih liječnika organizacijom zdravstvenog sustava i položajem bolničkih liječnika u njemu.

(Hina) pp/xar ysp

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.