Ivanu Pavlu II priznato i drugo čudo, svetim će ga proglasiti 20. listopada?

19.06.2013. 09:52:14

Komisija teologa Kongregacije za kauze svetaca odobrila je pokojnom papi Ivanu Pavlu II i drugo čudo. Da bi se Ivana Pavla II proglasilo svetim, sada je potrebno još samo 'zeleno svijetlo' komisije vatikanskih kardinala i biskupa. Odobrenje i drugog čuda Ivanu Pavlu II svojim potpisom mora potvrditi i aktualni papa Franjo. Talijanska agencija ANSA piše kako bi Ivana Pavla II Vatikan mogao kanonizirati 20. listopada ove godine, a taj je datum poseban po tome što pada 35. godišnjice izbora Wojtyle za papu (Izabran 16. listopada) i datuma njegovog ustoličenja (22. listopada). >> Dirljivo papino pismo starom prijatelju Papa Ivan Pavao II beatificiran je nakon što mu je priznato prvo čudo, odnosno izliječenje redovnice od Parkinsonove bolesti. Njegovo drugo čudo dogodilo se 1. svibnja 2011. godine (posthumno) kad je ozdravila osoba koja je za zagovor molila Ivana Pavla II. Oba događaja liječnici su ocijenili neobjašnjivima. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.