IVIĆ PAŠALIĆ OPRAO DRŽAVNI VRH: Imam poruku za gospodina Karamarka (FOTO)

20.03.2016. 19:34:17

PROČITAJTE OŠTRU PORUKU bivšeg čelnika HDZ-a Ako bi to šef SOA-e bila čestita osoba od općeg javnog povjerenja, tada bi nestali strahovi da će eventualno isključivo političko imenovanje šefa službe dovesti do zloporaba, smatra Pašalić. Ivić Pašalić otvorio je Facebook profil na kojem objavljuje svoje komentare, ali i reagira na dnevna zbivanja u Hrvatskoj. Tako je ovog put, iz dalekog SAD-a prokomentirao trakavicu oko izbora šefa SOA-e.  
Nalazim se na drugom kraju svijeta, u SAD-u , došavši u posjet sinu Dominiku koji živi i radi u San Francisku.Otvorivši... Posted by Ivić Pašalić on 20. ožujka 2016
  Nalazim se na drugom kraju svijeta, u SAD-u , došavši u posjet sinu Dominiku koji živi i radi u San Francisku. Otvorivši portale gledam zanimljivosit iz Domovine. Vidio sam i nekoliko poziva na mobitelu, uz ostalo i poznati brojevi nekih novinara. Kako mi je nezgodno telefonirati, a pretpostavljam što su me htjeli pitati, a kako ne bi ostali bez odgovora, evo nekoliko rečenica komentara o imenovanjima u Središnjoj obavještajnoj agenciji. Aoo je ikome bitno što ja mislim o tome, i da sam u prilici savjetovati, rekao bih vrlo jasno svoje mišljenje. Premijeru bih savjetovao da riješi tu trakavicu oko čelnog čovjeka službe, te da s Predsjednicom države i čelnim ljudima parlamentarne većine pronađu najbolje rješenje u datim okolnositima. Mislim da je još važnije rješenje čelnog čovjeka koji će nadzirati rad službe. Ako bi to bila čestita osoba od općeg javnog povjerenja, tada bi nestali strahovi da će eventualno isključivo političko imenovanje šefa službe dovesti do zloporaba. To bi bila jasna poruka svima zainteresiranima da im ne padne na pamet, tko god bio šef službe, bilo kakvo rubno djelovanje. Gospodinu Karamarku bih savjetovao da ne radi toliku pompu oko kadriranja u službi i MUP-u. Naime, bez obzira na sve, toliko javno inzistiranje na ovim pitanjima, postavljaju logično protupitanje, da li je to uistinu najvažnije pitanje za Hrvatsku danas, te koji su stvarni motivi za takav pristup. Nemojte zaboraviti da Vas mnogi doživljavaju kao čovjeka represivnog aparata. Velika većina ljudi pak traži da se krenu ozbiljno rješavati najvažnija pitanja životnog standarda i radna mjesta. Usput, ne znam tko je Daniel Markić. Zaključno želim reći da ne treba precjenjivati ulogu, moć i važnost službe, te da je izgubljeno previše vremena, živaca i energije na to pitanje. Umjesto toga, molim Vas imenujte što prije čelne ljude u HBOR-u i sličnim institucijama, jer poduzetnic zbog toga već mjesecima ne mogu realizirati kredite za nova radna mjesta. Ne zaboravite, to je ipak najvažnije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.