Ivica Dačić: Hrvatska je pokrenula otvoreni lov na Srbe

28.07.2016. 22:01:48

“Današnja odluka Vrhovnog suda Hrvatske o ukidanju presude Branimiru Glavašu, koji je bio osuđen zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, pokazuje jasnu politiku Hrvatske, koja rehabilitira ne samo fašističku ustašku NDH, već i zločince iz posljednjeg rata”, izjavio je ministar vanjskih poslova Srbije u tehničkoj Vladi Ivica Dačić. “Poruka ovog sramotnog akta je da je dozvoljeno i normalno nekažnjeno vršenje zločina nad Srbima, čime je pored stalnog govora mržnje otvoren lov na Srbe. Takva politika Hrvatske je i dovela do povećanog broja incidenata i nasilja nad Srbima iz Hrvatske i građanima Srbije, povodom čega je danas Hrvatskoj uručena protestna nota”, naveo je Dačić u pisanoj izjavi. Naime, Vrhovni sud ukinuo je danas prvostupanjsku presudu Branimiru Glavašu i ostalima u slučajevima “garaža” i “selotejp” i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osječkim Srbima. U rješenju objavljenom u četvrtak poslijepodne na internetskoj stranici Vrhovnog suda stoji da su prihvaćene žalbe Glavaša i ostalih optuženika te da se ukida prvostupanjska presuda u cijelosti i predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.