IVICA MORIĆ – CRVENKAPICA (HOS): Bio sam hrvatski vojnik, a ne Jure Francetić! Ne slušajte Skeju!

12.09.2017. 10:41:36

Pojava Marka Skeje, jednog od zapovjednika postrojbe HOS, osim što je uzurpirala svekoliku hrvatsku javnost do tada neupućenu u njegov lik i djelo, uznemirila je pojedine pripadnike ove postrojbe koji ovim putem poručuju: “Skejo nije jedini, zapovjednika je bilo više  ne želimo da nas on predstavlja niti donosi odluke”. Kao jednog od ratnih zapovjednika 9. bojne  “Rafael vitez Boban” navode Ivicu Morić – Crvenkapicu, hrvatskog branitelja sa 1800 dana borbenog sektora i 27 borbenih akcija posljedica čega je 70% tjelesnog oštećenja. “Mediji su Skeju prozvali jedinim zapovjednikom!” – Bilo bi lijepo da od Marka Skeje dobijemo očitovanje o datumu kad je pristupio HOS-u i broju borbenih djelovanja – kazala je Ruža Ivković, članica Časnog suda Udruge 9. bojne Rafael vitez Boban koja je odmah dodala i kako “nije pošteno da se Skejo u medijima naziva jedinim zapovjednikom HOS-a”. No, više nego Marku Skeji, zamjera se novinarima koji ga prestavljaju kao jedinog, glavnog i odgovornog te onog koji u ime HOS-a daje izjave i donosi odluke. Da se u mnogočemu razlikuju, za naš portal potvrdio je i sam Ivica Morić – Crvenkapica: – HOS je imao više zapovjednika, pa tako i 9. bojna. Prave ratnike u toj ludoj 91. mogli ste prebrojati na prste ruku. Međutim, kroz vrijeme su se iskristalizirali pojedinci koji si daju za pravo istupati u javnosti, a njihovo je ratovanje diskutabilno. Dođe mi da ih postrojim i pitam “nek digne ruku onaj koji je ubio četnika” – prilično ogorčeno izjavljuje Ivica Morić koji nam je nakon iscrpnog opisa svog uistinu impresivnog, ratnog puta rezimirao ono što ga muči: “Nisam bio spreman za dom, nego za grob” – Ne poistovjećujem se s fašistima, nacistima ni ustašama. Nisam bio Jure Francetić nego hrvatski vojnik i nisam bio za dom spreman nego za grob. Odmah na početku Domovinskog rata dojurio sam iz Hamburga u Hrvatsku I u velikoj želji za oslobođenjem kupili smo oružje koje smo bili prisiljeni prodati. Svašta smo prošli I dali uistinu velik obol u Domovinskom ratu. Prevelik da bi bili ovako etiketirani I obezvrijeđivani – zaključio je jedan od bivših ratnih zapovjednika HOS-a, Ivica Morić.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.