IVICA ŠAFARIĆ - NINĐA: ’28 godina trpim bolove i šutim, ali za ovo morate znati’

23.03.2019. 15:38:12

“Pukih političkih obećanja, pričanja u prazno, muljanja i laži mi je stvarno dosta. Borili smo se za slobodu svih hrvatskih žitelja, za malenog čovjeka, a sada se nama uskraćuje sloboda kretanja. Često se pitam dolaze li neke stvari slučajno ili namjerno?  Zašto je ljudima ušlo u naviku misliti sebično, bez poštovanja prema drugima”, pita se Ivica Šafarić – Ninđa, bivši pripadnik Crnih mambi koji je za istoimeni portal Crne mambe progovorio o nepravdama koje prolaze hrvatski ratni vojni invalidi okupljeni u udrugama u Dugom Selu.   Preko 400 invalida, a jedno invalidsko parkirno mjesto “Nas četiri Udruge boravimo i radimo u Domu hrvatskih branitelja u Dugom Selu. Tamo smo do prošlog tjedna, na samom ulazu u Dom, imali obilježena dva invalidska mjesta te zabranu parkiranja na sami ulaz. Udruga HVIDR-a Dugo Selo, Udruga “Crne Mambe“ i Udruga „Hrvatski vitezovi“ zajedno imaju preko 400 članova invalida. Udruga roditelja poginulih branitelja su stariji i teže pokretljiviji ljudi. Umjesto da nam prošire invalidska parkirna mjesta, predstavnici Dugog Sela ukinu nam jedno invalidsko mjesto te ulaz u prostorije”. Ninđa naglašava da dvije najbrojnije Udruge (više od 500 članova) borave u zajedničkoj prostoriji, u  nekih 20-tak kvadrata. Razgovarajući sa nekoliko predstavnika Grada, kaže, većina je klimala s glavom odobravajući da ovaj slučaj nije u redu i da će gledati da se isti ispravi. Invalid sam 28 godina… Zar je ovo u redu? “Nije se ispravio. Dani prolaze. Imam osjećaj da se i za ovaj slučaj samo čeka stišavanje, a onda i pad u zaborav. Jednako kao i za mnoge druge slučajeve. Neće se stišati, ni pasti u zaborav. Tražimo i tražit ćemo što nam pripada po zakonu. Invalid sam 28 godina, isto toliko imam svakodnevno bolove. Borili smo se za slobodu svih hrvatskih žitelja, za malenog čovjeka, a sada se nama uskraćuje sloboda kretanja. Pukih političkih obećanja, pričanja u prazno, muljanja i laži mi je stvarno dosta. Godinama šutim, trpim nepravde, nepravilnosti, nečasne radnje i ostalo skladno tome, ali u nadi da će se jednom krenuti ispravnim putem. Pošteno, s prihvaćanjem tuđih prava, sa željom za sretnijim ljudima i pravdom. Ali izgleda da ništa od toga. Nada je ku*va!”, ogorčeno je zaključio za portal Crne mambe.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.