Ivica Todorić može na slobodu plati li 7,5 milijuna kuna jamčevine, određene i mjere opreza

15.11.2018. 11:34:34

ODUZET ĆE MU SE PUTOVNICA Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu preinačilo je odluku suca istrage u dijelu koji se odnosi na jamstvo. Uz jamčevinu od 7 i pol milijuna kuna Ivica Todorić mogao bi izaći iz istražnog zatvora, rekao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik Suda Krešimir Devčić. Uz jamstvo određene su i mjere opreza: zabrana napuštanja boravišta, odnosno Zagreba i privremeno oduzimanje putovnice. Ova odluka je konačna i na nju nema pravo žalbe, objasnio je Devčić. Plati li 7 i pol milijuna kuna u gotovini, Ivica Todorić rasplet može čekati na slobodi, a u suprotnom ostaje u Remetincu. Todorićevi odvjetnici još nisu komentirali odluku, ali Jadranka Sloković jučer je izjavila da novca nemaju. ''Novca nemamo. Možemo u nekretninama, ali i s nekretninama imamo određene probleme'', rekla je odvjetnica. Podsjetimo, nakon izručenja sudac istrage odredio je Todoriću istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Obrana je ponudila 118.000 funti jamčevine, koliko su platili u Londonu, no to je odbijeno. To je oko milijun kuna, a sad Sud traži 7 puta više. Bivši vlasnik Agrokora u srijedu je više od tri sata iznosio svoju obranu, ali nije želio odgovarati na pitanja tužiteljstva. Todorić je sa sinovima Ivanom i Antom, ali i dvanaestero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz koncerna. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri putem tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru. Todorićeva obrana smatra da dopuštenje za vođenje tog postupka mora dati engleski sud. ''Todorić nije izručen za predmet vezan uz Nexus fond. Engleski sud mora dopustiti da se postupak vodi ovdje, budući da je Todorić izručen samo za provođenje jednog kaznenog predmeta i to ovog predmeta Agrokor'', rekla je Sloković.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.