IVO SANADER IZLAZI NA SLOBODU! Vrhovni sud ukinuo presudu za Fimi Mediu u cijelosti!

01.10.2015. 16:56:03

ĆAĆA SE VRAĆA Pred parlamentarne izbore dolazi do velikog obrata u slučaju Ive Sanadera, Vrhovni sud je odlučio da Sanader ide na slobodu uz jamčevinu! Bivši premijer Ivo Sanader izlazi na slobodu! Vrhovni sud je ukinuo presudu za Fimi-Mediu u cijelosti i uz jamčevinu od 12,5 milijuna kuna Sanader izlazi iz Remetinca. Ovo je vijest koja će zasigurno imati i svoje političke posljedice za skorašnje parlamentarne izbore. “Zahvaljujem što ste mi dali mogućnost da nešto kažem, ali zaista nemam što dodati onome što su rekli moji branitelji. To je to” rekao je Sanader jučer na kraju trodnevne sjednice na Vrhovnom sudu na kojoj se odlučivalo o žalbama na presudu u aferi Fimi media. Vrhovni sud u srijedu  je nešto iza 13 sati završio trodnevnu sjednicu na kojoj je raspravljao o žalbama u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici – slučaju Fimi media – u kojem je uz bivšeg premijera Ivu Sanadera za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno osuđena i njegova bivša stranka, HDZ. Podsjetimo, Sanader je u slučaju “Fimi medije” osuđen na devet godina zatvora te povrati 15,27 milijuna kuna koje je, po mišljenju zagrebačkog Županijskog suda iz ožujka prošle godine, stekao nezakonito. HDZ je u prvostupanjskom postupku kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna. Prvostupanjskom presudom uz Sanadera i HDZ krivim je proglašen i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić i kažnjen s tri godine zatvora. Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević osuđena je na godinu i pol, a vlasnica agencije Fimi media Nevenka Jurak na dvije godine zatvora i oduzimanje 2,5 milijuna kuna imovinske koristi. Uvjetnu kaznu dobio je jedino bivši Sanaderov glasnogovornik Ratko Maček koji se jedini nije žalio na prvostupanjsku presudu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.