IX. Bojna HOS-a „Rafael Vitez Boban“ nije izgubila Škabrnju

14.07.2015. 22:40:15

Na stranicama portala Jutarnjeg lista. a i u tiskovini od 12. srpnja 2ol5. kao specijalni izvještaj pod naslovom ..Tajni život kapetana Dragana“ naišli smo na veliku laž i neistinu u interpretaciji povijesnog dogadaja vezanog uz operaciju „Maslenica“. Naime, u tekstu stoji kako je dotični optuženik za ratne zločine „istjerao“ pripadnike IX Bojne HOS-a iz Škabmje što nije istina. Pripadnici IX Bojne HOS-a su 43 dana u okruženju i nadljudskim naporima u kontinuitetu branili Škabrnju od najezde neprijateljskih postrojbi od kojih je jednu vodio spomenuti Vasiljković, i srpske postrojbe ni u jednom trenutku nisu uspjele probiti crtu obrane. a u nekoliko navrata imali su višestruke gubitke u ljudstvu i tehnici. Obrana je, kako je spomenuto trajala 43 dana nakon čega su pripadnike IX Bojne HOS-a zamijenile druge postrojbe HV. Tek tada, poslije odlaska uslijedila su napadna djelovanja na Škabmju, u čijoj obrani tada nisu sudjelovali pripadnici IX Bojne HOS-a, nakon čega je na žalost Škabrnja pala u neprijateljske ruke. Za sve navedebo postoje dokazi: - Arhiva MORH-a - Knjiga: Operacija „Maslenica“ - Sjećanje sudionika (Hrvatskog memorijalnog i dokumentacijkog centra Dom. rata (Ante Nazor) - Dokumentarni film - Maslenica - Pripadnici IX Bojne HOS-a Kako ovo nije prvi slučaj krivotvorine povijesnih događaja vezanih uz Domovinski rat od strane ..sedme sile“, savjetujemo novinarima i urednicima da se ubuduće bolje informiraju i pozovu na službene izvore. Split. 14. srpnja 2015. Predsjedništvo udruge IX Bojne HOS-a

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.