Izabrano društvo koje će upravljati Fondom hrvatskih branitelja

13.10.2015. 08:02:59

MATIĆ ODLUČIO
Ministar branitelja Predrag Matić izrazio je uvjerenje da će društvo Hypo Alpe-Adria-Invest uspješno i u dobroj vjeri upravljati Fondom, te ga unaprjeđivati na korist hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima Hypo Alpe-Adria-Invest d.d. izabran je na javnom natječaju za društvo koje će upravljati Fondom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, u tim povodom je u ponedjeljak u Ministarstvu branitelja službeno potpisan ugovor o upravljanju Fondom. Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji osnovan je 12. travnja 2005., a udjele u njemu trenutno ima više od 250.000 branitelja i članova njihovih obitelji. Fond je na 30. lipnja raspolagao imovinom u vrijednosti 763,8 milijuna kuna, u kojem su dominantan udjel imale dionice Hrvatskog Telekoma (98,6 posto). Raspodjela dobiti Fonda provodi se tako da se trećina imovine zadržava radi reinvestiranja, trećina se isplaćuje dionicima, a trećina se dijeli između Fonda za stipendiranje i Zaklade hrvatskih branitelja. Ministar branitelja Predrag Matić izrazio je uvjerenje da će društvo Hypo Alpe-Adria-Invest uspješno i u dobroj vjeri upravljati Fondom, te ga unaprjeđivati na korist hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. "Upravljanje braniteljskim fondom je zbog njegove specifičnosti zahtjevan proces, ali Hypo Invest posjeduje znanje i stručnost da dionicima fonda osigura sigurnost glavnice, adekvatan povrat na uložena sredstva i željene prinose", kazao je Matej Modrovčić, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Invest d.d. Zbog tehničke provedbe prijenosa poslovanja Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na Hypo-Alpe-Adria-Invest d.d. u razdoblju od 15. do 17. listopada u poslovnicama Fina-e neće biti moguće podići dividendu, obavljati isplatu udjela niti podnijeti zahtjeve za isplatu udjela iz Fonda. Redovno poslovanje Fonda bit će ponovno uspostavljeno 19. listopada, poručuju u priopćenju iz Hypo Alpe-Adrie.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.