Izbjeglice ili teroristi: Policija u Grčkoj pronašla dva kontejnera kontejnera oružja za migrante!

20.09.2015. 11:49:34

Kontejner je bio poslan u imigrantski logor kao dio humantirane pomoći, ali ga je policija prije ulaska pregledala i otkrila oružje, piše grčki portal Cretapost. Brod je bio natovaren sa 14 velikih kontejnera, a među njima su bila dva s oružjem i municijom. Policija je navela kako su pronašli 5000 dugih cijevi i preko 500 000 metaka te nešto cigareta. Nadležne službe još istražuju i pokušavaju ući u trag ostalim akterima ovog šverca oružja po svemu sudeći namijenjenog za migrante, iako su policija i mediji ovaj podatak objavili prije deset dana. Uhićeno je nekoliko osoba Sirijskog i Egipatskog porijekla koji se dovode u vezu s pokušajem dopreme oružja u izbjegličke logore u Grčkojopla2 Pronađeno oružje je Američke i Engleske proizvodnje dok je manji broj pušaka ruske proizvodnje. Grčke vlasti se pitaju zašto je izbjeglicama potrebno oružje i protiv koga će se boriti ako su pobjegli od rata ne želeći sudjelovati u sukobima ni na jednoj od sukobljenih strana?! Ministar mora  Christos Zois vezi incidenta čestitao je Obalnoj straži: “Koordinirano napori, neposrednost u poslu i visoka profesionalnosti dovela su do zapljene velike količine oružja i streljiva. Istraga oko dopreme oružja i streljiva se nastavljaju i nadamo se da ćemo uskoro imati više informacija o ovom slučaju.”
haddad2  
haddad3 haddad6 haddad7 opla1 opla3 opla5

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.