IZBJEGLIČKA KRIZA: Ministar Ranko Ostojić sastaje se s ministrom policije Srbije!

23.10.2015. 08:40:31

O izbjegličkoj krizi razgovarat će prijepodne hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i njegov srbijanski kolega Nebojša Stefanović koji će se sastati na Bajakovu. Skupine novih izbjeglica i migranata i dalje neprestano pristižu u prihvatni centar u Opatovcu, a samo tijekom četvrtka u Republiku Hrvatsku ušlo je 6240 migranata. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije, a od početka migracijske krize u RH je ušlo 222 501 migrant. Tijek događaja prtite ovdje: 7.30 Na srbijansko-hrvatskoj granici oko tisuću i pol izbjeglica na hladnoći čeka na ulazak u našu zemlju. O izbjegličkoj krizi razgovarat će prijepodne hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i njegov srbijanski kolega Nebojša Stefanović koji će se sastati na Bajakovu. U privremenom kampu u Opatovcu večer je dočekalo 3,5 tisuće izbjeglica. U Sloveniju tijekom noći ušlo 6 tisuća izbjeglica. Od toga oko 4 tisuće ih je smješteno u prihvatilištima u Brežicama i Dobovi. Austrija je zbog preopterećenosti kapaciteta privremeno zatvorila granični prijelaz Šentilj. Njegovo otvaranje očekuje se oko 8 ujutro. Tamo se nalazi oko 4 tisuće izbljeglica, ali Austrija je spremna primiti u prvom valu samo tisuću. Zbog toga je situacija vrlo napeta, javlja HRT.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.