Izbori i pregovori: Policajac koji je gazio Torcidaša ipak će biti kažnjen

18.12.2015. 14:58:10

OSTOJIĆ OMEKŠAO Ministar unutarnjih poslova zatražio je od Službe za unutarnju kontrolu MUP-a utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih uz zakonitost postupanja policije Prava je šteta što izbori nisu bili kada se policajac Saša Sabadoš obračunao s pokojnim Pajičićem, jer, unutarnja kontrola MUP-a je upravo sada proradila i to na zahtjev Ranka Ostojića. Policajac koji je prije derbija Dinamo-Hajduk nagazio na Tomislavovu trgu u Zagrebu Torcidaša, čini se da će ipak biti kažnjen. "Naime, nakon objave video snimke na kojoj se vidi postupanje policije prema navijačima na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu 5. prosinca 2015. godine, ministar unutarnjih poslova zatražio je od Službe za unutarnju kontrolu MUP-a utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih uz zakonitost postupanja policije. Nakon obavljenih provjera koje su uključivale obavljanje razgovora, uvid u svu dostupnu dokumentaciju, pregledavanje video snimki i druge radnje, Služba za unutarnju kontrolu MUP-a donijela je zaključak: iako se osoba prema kojoj se postupalo oglušila na izdano upozorenje policijskog službenika te posegnula rukom prema unutarnjoj strani odjeće, način postupanja policijskog službenika (pritisak stopalom na leđa) nije bio u skladu s taktikom postupanja policije. S izvješćem je upoznat i načelnik policijske uprave koji će poduzeti daljnje mjere prema policijskom službeniku za čije postupanje je Služba za unutarnju kontrolu utvrdila da je suprotno pravilima struke", stoji u priopćenju. Podsjetimo, Ostojićevi policajci pokazali su nevišenu brutalnost na 66-godišnjoj bakici u Osijeku, i tu je Ostojić reagirao, vjerojatho zahvaljujući ovom političkom trenutku. Nije reagirao na brutalnost policajca Saše sabadoša nad hrvatskim braniteljem Darkom Pajičićem, koji je kasnije preminuo. Taj je slučaj komentirao: "Za sve je kriva rakija".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.