Izglasana nagodba o Agrokoru! Za nagodbu je bilo više od 80 posto!

04.07.2018. 17:09:16

U Ciboni su se okupili vjerovnici Agrokora kako bi glasovali o nagodbi koju je dogovorilo privremeno vijeće vjerovnika. Za nagodbu u Agrokoru je bilo oko 80 posto ukupnih tražbina, da bi nagodba prošla trebala je podrška od 67 posto vjerovnika. Ročište se održalo u sportskoj dvorani Dražen Petrović, a pravo glasa imalo je 3069 vjerovnika, a ukupan iznos tražbina zadnjeg radnog dana prošlog mjeseca iznosio je 42,64 milijarde kuna. Glas se računao ovisno o iznosu tražbina. Vjerovnici su glasovali putem aplikacije koju je posebno razvila Agrokorova tvrtka za ovu priliku. Po ovoj nagodbi najveći vlasnici su sada Sberbank s 39,2 posto, imatelji obveznica s 25 posto, VTB banka sa 7,5 posto i Zagrebačka banka s 2,3 posto. Oni zajedno imaju gotovo tri četvrtine vlasništva u Agrokoru. Podsjećamo, jučer je Visoki trgovački sud odbio žalbu Ivice Todorića protiv zaključka zagrebačkog Trgovačkog suda od 21. lipnja, a kojim je zakazano ročište za glasovanje o nagodbi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.