Izlazi li Sanader na slobodu?

17.08.2015. 21:47:40

Ustavni sud nedavno je srušio presudu za HYPO i INA MOL u kojoj je Sanader osuđen na zatvorsku kaznu od osam i pol godina, pa će suđenje iznova početi u rujnu. A hoće li se Ivo Sanader braniti sa slobode ili iza rešetaka - možda se dozna već sutra. Izvanraspravno vijeće počinje svoje zasjedanje. 'Prošli petak smo podnijeli zahtjev izvanraspravnom vijeću županijskog suda u Zagrebu za puštanje Ive Sanadera na slobodu zbog isteka maksimalnog trajanja istražnog zatvora. On je bio u istražnom zatvoru za slučaj Fimi Media i HYPO/INA MOL. Smatramo da se istražni zatvori u različitim predmetima i po raznim osnovama zbrajaju i da ne smiju prijeći maksimalno trajanje istražnog zatvora', stoji u Odvjetnici uporište u svojim tvrdnjama vide u Vrhovnom sudu koji je isti stav zauzeo u slučaju Branimira Glavaša. Izuzeće suca Turudića za ponovljeno suđenje službeno još nije zatraženo. Ali odvjetnici smatraju da Sanader mora na slobodu jer svaka osoba za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti maksimalno može biti u zatvoru 3 godine i šest mjeseci. A Ivo Sanader uhićen je u Austriji, u listopadu 2010. Nakon sedam mjeseci, izručen je Hrvatskoj. Nakon godinu dana - pušten da se brani sa slobode uz 12,4 milijuna kuna jamčevine. Godinu dana dolazio je sa slobode, a onda dobio prvu nepravomoćnu presudu. Odmah je završio u Remetincu, gdje se nalazi i danas. Vrhovni sud kaznu mu je smanjio na osam i pol godina. A Ustavni srušio i vratio cijelo suđenje na početak. [video width="720" height="400" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/U-utorak-bismo-mogli-znati-ide-li-Ivo-Sanader-na-slobodu-.mp4"][/video]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.