Izložba fotografija "Dva grada - jedna priča" prikazana u Sloveniji

25.05.2016. 08:58:02

U Ljubljani 2.4.2016. godine, Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac postavili su izložbu fotografija "Dva grada - jedna priča". Dio postavljenih fotografija na izložbi u Ljubljani su fotografije koje su se prikazivale 2014. godine u Pakracu pod nazivom "Posljedice rata" i 2015. godine za Dan branitelja Lipika u Lipiku pod nazivom "Preko tame do svjetlosti", autora Krešimira Novinca. Fotografije prikazuju još uvijek vidljive posljedice ratnih razaranja agresora Pakraca i Lipika. Ukupno je prikazano preko 20 fotografija. Izložba je održana u suradnji s "Hrvatskim društvom Ljubljana" i "Center Sonček", u čijim je prostorijama postavljena izložba.
IMGP0130a
Nakon Ljubljane, održala se izložba i u Mariboru, 14. svibnja. Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Maribor gospodin Marko Mandir otvorio je izložbu i istaknuo važnost Pakraca i Lipika u obrani Hrvatske. Autor fotografija Krešimir Novinc upoznao je okupljene s vremenom nastanka fotografija i poruku koju je htio poslati te se zahvalio Hrvatskom kulturnom društvu u Mariboru na ustupljenom prostoru i organizaciji izložbe.  Izložba je bila otvorena do 20. svibnja.
plakat
IMGP0135a
IMG_1233

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.