Izložba Old Timera i Moto Alka na Bjelovarskoj Terezijani 2021.

20.06.2021. 16:20:00

Bjelovarska Terezijana je opet okupila veliki broj ljudi koji su dolazili iz svih krajeva hrvatske kako bi sudjelovali/promatrali izložbu starodobnih vozila i Bjelovarski originalni 'proizvod' - Moto Alku! Nakon dugog razdoblja borbe s pandemijom, publika je jedva dočekala izaći na sunce i uživati u druženju i gradskim manifestacijama.

Prije Moto Alke, okupili su se vlasnici i ljubitelji Oldtimera koji su izložili svoje limene ljubimce u centru grada. Svako vozilo je bilo u besprijekornom stanju te su se osim automobila pronašli i bicikli, kombiji, traktori pa čak i teretna vozila. Zbog velikog odaziva bilo je čak preko 100 eksponata.



Ako se do sada niste susreli s tim, imat ćete ponovno priliku iduće godine bili u publici ovog zanimljivog spektakla. Dok Sinj ima poznatu Alku na konjima, Bjelovar se okrenuo motorima. To nije ništa neobično s obzirom na dugogodišnju tradiciju budnice, Moto Mrazove, Moto Uskršnje zečeve i ostale manifestacije karakteristične za ovaj grad. Uz alku, posljednjih godina se održava i Glumačka moto Alka u sklopu Bjelovarskog kazališta (BOK fest).



Moto Alka je tradicija koja traje preko 40 godina u ovom gradu, te je danas njeguje i organizira Moto Klub Bjelovar. Natjecanja se odvijaju u kategorijama jednosjeda i dvosjeda te se vode pravilima da brzina mora biti između 30-40km/h za jednosjede te 40-50km/h u trenutku kada s kopljem pokušavaju pogoditi Alkarski kolut. Cilj je sa što većom brzinom uspjeti pogoditi sredinu koluta, što nosi najviše bodova. Svi natjecatelji koji iz bilo kojih razloga voze sporije od minimalne vrijednosti ostaju bez plasmana.



Natjecatelji koji nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod u tri vožnje dobivaju vijenac s kobasicama kao utješnu nagradu. Na natjecanju uglavnom sudjeluje 30-40 natjecatelja. Pridružiti se mogu svi koji posjeduju skuter ili motor i imaju hrabrosti testirati svoje vještine pred publikom. Osim Bjelovarčana, velik broj bajkera iz okolnih gradova putuje kako bi sudjelovalo u ovoj jedinstvenoj manifestaciji. Pogledajte galeriju;

Izvor: Portal Dnevnih Novosti

Izvorni autor: M. P/Foto: M.P

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.