Izložba ratnih veterana u Bjelovaru

26.03.2016. 08:43:12

Na Veliki četvrtak u Bjelovaru je započela trodnevna izložba posvećena Uskrsu ali i kao znak pieteta prema žrtvama terorističkog napada u Belgiji. Na prostoru Gradske tržnice članovi Hrvatskih ratnih veterana Gradskog ogranka Bjelovar organizirali su prigodnu izložbu svoga stvaralaštva. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Antuna Korušeca, Lidija Novosel sa suradnicima uz nazočnost Dopredsjednika udruge Davora Zimski, voditelja Operativnog središta Sjever Sinišu Mitrović i domaćina voditelja Gradskog ogranka HRV Marijana Novosela kojemu je ovo i prva takva manifestacija nakon aktiviranja članstva u udruzi Hrvatskih ratnih veterana. Izložba predstavlja stvaralaštvo branitelja i članova braniteljskih obitelji s područja koje gravitira Gradu Bjelovaru. Radi se o ručnim radovima u keramici, drvetu, metalu, oslikavanju predmeta raznim tehnikama, slikarstvu, kiparstvu i svemu drugome što branitelji proizvode kroz projekt Ratnici u miru. Ova je izložba prva u nizu od sedam u 2016. godini pod nazivom Zavirite u naš svijet koje se planiraju na prostoru Grada Bjelovara. Cjelokupna aktivnost prijavljena je na natječaj Grada Bjelovara kojim se promiču društvene djelatnosti namijenjene građanima Bjelovara. Udruga Hrvatski ratni veterani nacionalna je udruga ratnih veterana i ima članstvo u svim Hrvatskim županijama. Sljedeća izložba je na Bjelovarskom proljetnom sajmu od 1. – 3. IV. u Gudovcu koju će voditi predsjednik udruge i autor projekta Ratnici u miru, Nenad Šantalab.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.