Iznad Austrije ptica udarila u zrakoplov Croatia Airlinesa pa se vratio u zračnu luku

30.01.2018. 11:02:58

U zrakoplov Croatia Airlinesa Airbus A319-122 koji je u ponedjeljak poslijepodne poletio iz Zagreba za Bruxelles, nakon ulaska u zračni prostor Austrije, udarila je ptica i zrakoplov se morao vratiti za Zagreb. Kako prenosi avioradar.hr, ptica je oštetila poklopac radarske antene smještene u “nosu” zrakoplova. Posada je sigurno zrakoplov vratila do Zagreba te bez problema sletjela u Zračnu luku Franjo Tuđman. Iz CA, u priopćenju jučer poslanom Avioradaru, ističu kako na “uobičajeni događaj u civilnom zrakoplovstvu, tzv. bird strike, nisu mogli utjecati, ali da isti nije utjecao na sigurnost putnika i članova posade”. Dodaju da je Airbus izvan prometa i ispričavaju se putnicima.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.