Izraelska vojska objavila snimku napada uz poruku: ‘Ovo neće proći bez odgovora’

15.05.2021. 12:41:00

Iako brojne države pozivaju na prekid vatre i pregovore, nemiri su nastavljeni i petu noć. 

Izrael je u petak pokrenuo napade koji su trajali cijeli dan nastojeći uništiti, kako su rekli, nekoliko kilometara dugačke tunele, mjesta s kojih se ispaljuju rakete i skladišta u kojima se izrađuje oružje kojim se služe militanti. Uoči sjednice UN-ova Vijeća sigurnosti koja će se održati u nedjelju, u regiju je doputovao izaslanik Bidenove administracije Hady Amr, zamjenik tajnika za izraelske i palestinske poslove kako bi, prema priopćenju američkoga veleposlanstva, “naglasio potrebu za postizanjem održivoga mira”. 

Od ponedjeljka su na području Gaze poginule najmanje 132 osobe, među kojima 32 djece i 21 žena, dok ih je 950 ranjeno, priopćili su palestinski zdravstveni dužnosnici. Hamas je priopćio da su među četiri osobe poginule u izraelskom zračnom napadu u kojemu je pogođen izbjeglički logor, bili žena i dječak.

Među osam poginulih u Izraelu su vojnik koji je bio u ophodnji granice s Gazom te šest civila, među kojima dvoje djece, priopćile su izraelske vlasti. 

“Hamas i Džihad nastavljaju ispaljivati rakete iz Gaze prema izraelskim civilima. Nastavljamo braniti Izrael.”, napisali su izraelske snage pored videa koji prikazuje brojne rakete usmjerene prema Izraelu.

“U ponedjeljak u 6:03 poslijepodne Hamas je ispalio salvu raketa na izraelske civile u Jeruzalemu. Sinoć smo uništili višecijevni bacač raketa kojim je Hamas lansirao te rakete. Teroristi pucaju na civile. Mi pucamo na teroriste”, objavila je izraelska vojska na Twitteru.

Izraelska vojska je tijekom noći na Twitteru objavila snimku požara koji je izbio u gradu Ashdodu na jugu Izraela nakon raketnog napada palestinskih militanata.

“Ovo neće proći bez odgovora”, napisali su.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Foto: EPA/ALAA BADARNEH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.