IZREČENA PRESUDA DETALJI PRESUDE FILIPU ZAVADLAVU: Pogledajte kriterije koje je sud uvažio kao olakotne okolnosti prilikom izricanja presude!

23.02.2021. 14:57:00

Filip Zavadlav danas je proglašen krivim za trostruko ubojstvo te je dobio jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina. Epilog je to suđenja koje traje već neko vrijeme, nakon krvavog pohoda koji je ovaj mladić napravio.

Sud je pojasnio i detalje presude, a Večernji piše da je za svako ubojstvo Zavadlav dobio po 15 godina zatvora te dvije godine za dovođenje u opasnost života, tijela i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Sud nije prihvatio kvalifikaciju tužiteljstva da je riječ o ubojstvima iz bezobzirne osvete budući da nije dokazano da su ubijeni bili pripadnici narkomanskog miljea koji su maltretirali Zavadlava i njegova brata, a ovaj zločin okvalificirali su kao ‘obično ubojstvo’.  Kao otegotne okolnosti sud je naveo brutalnost u uporabi oružja, odlučnost i hladnokrvnost, a olakotna okolnost jest Zavadlavova smanjena ubrojivost u trenutku počinjenja kaznenog djela i okolnosti u kojima je živio. 

Filip Zavadlav ostaje u pritvoru do pravomoćnosti presude.

Njegov odvjetnik Branko Šerić najavio je žalbu.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Ines Brežnjak/Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Autor: