IZVADILI SJEKIRU I NAPALI BOLESNOG BRANITELJA! Zbog Hajduka ostao bez dijela uha: ‘Što je konju, što glumiš?

30.05.2022. 18:01:00

Bezumlje u hrvatskoj ne prestaje, svako malo svjedočimo mučnim scenama zbog klupske pripadnosti, a prošli četvrtak u Vinkovcima došlo je do sukoba trojice muškaraca tijekom utakmice Rijeka Hajduk.

Kako donosi Dnevnik.hr, do sukoba je došlo unutar jednog ugostiteljskog objekta tijekom gledanja utakmice finala Kupa, kada je muškarac, za kojeg se doznalo da je hrvatski branitelj, napadnut zbog klupske pripadnosti.

Naime, muškarac je navijač Hajduka, te je utakmicu gledao u dresu svoga kluba, kada su na njega nasrnula trojica, od kojih je jedan imao sjekiru, a napadnuti muškarac dobio je udarce po glavi i tijelu, šakama i daskom za rezanje mesa, a odrezan mu je i komad uha. 

Kćer sve ispričala

“On je bio obučen u dres Hajduka i normalno je hodao i ovaj prvi mu je doviknuo ‘Šta je konju jedan, što glumiš’ na što mu je moj otac rekao da ga je vjerojatno zamijenio za nekoga i da ga on ne pozna”, izjavila je kćer napadnutog branitelja za Dnevno.hr, pa nastavila:

“Ovaj je onda donio dasku za rezanje mesa i počeo ga udarati po glavi, po tijelu, tata je dobio jake udarce. Dolazi drugi i udara ga šakama, a onda jedan dolazi sa sjekirom i kaže mu ‘Sad ću ti noge sjeći na komade’. Moj se otac predao, nije se branio i rekao je ”Dobro, evo sijeci”, a ovaj je zamahivao i rekao mu ”Je*o te Hajduk!”, nastavila je prestravljena kćer te nadodala kako joj je otac branitelj koji boluje od PTSP-a: 

“Moj je otac branitelj, ima PTSP, dakle on ne zna što se događalo tu” nastavlja kći. U pomoć mu je priskočio nepoznati prolaznik koji je pozvao policiju. “Otac je izgubio dvije litre krvi” ogorčena je, “Bio je prepun udaraca, hematoma, to uho su mu prišili i otpustili su ga kući s lakšim ozljedama. Oni to karakteriziraju kao lakše tjelesne ozlijede”, ispričala je u šoku kćer koja je željela ostati anonimna.

Lakše ozljede

Kako se saznaje nesretnom muškarcu pomoć je pružena u vinkovačkoj bolnici, te je pušten na kućnu njegu. Tijekom napada zadobio je više udaraca u tijelo, glavu i posebno u uho koje je gotovo u cijelosti bilo otkinuto, te mu je prišiveno natrag. 

Policija je prvo 26. svibnja zaprimila dojavu o sukobu u ugostiteljskom objektu pri čemu je pri čemu je neutvrđenim drvenim predmetom lakše ozlijeđen 60-godišnji muškarac, da ni nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija je tri dana kasnije, 29. svibnja privela dvojicu muškaraca od 59 i 31 godine iz Vinkovaca, koje se dovodi u vezu s ovim događajem. Protiv njih je podnesena kaznena prijava i tereti ih se pokušaj nanošenja teške tjelesne ozlijede. Predani su policijskom nadzorniku.

Kako se neslužbeno saznaje u napadu su sudjelovala dva navijača vinkovačke Cibalije i jedan Dinama.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: G.I.Š./Foto: fah/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.