IZVANRASPRAVNO VIJEĆE: Odbijena žalba Tužiteljstva, osumnjičeni ostaju na slobodi!

23.10.2017. 13:17:28

AKCIJA AGROKOR

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu sastalo se u ponedjeljak ujutro i donijelo odluku o žalbi Državnog tužiteljstva (DORH). Odlučeno je odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor.

”Izvanraspravno vijeće odbilo je žalbu DORH-a i potvrdilo je odluku suca istrage”, rekao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda, Krešimir Devčić.
Tužiteljstvo je u petak podnijelo žalbu na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor. Vijeće je moglo odlučiti suprotno od suca istrage te može svih 14 osumnjičenih poslati u istražni zatvor. Isto tako, moglo je sve vratiti i na novo odlučivanje, a u slučaju da su preinačili odluku mogli su umjesto zatvora odrediti i blaže mjere za bivše Agrokorove menadžere i bliske suradnike Ivice Todorića. Očekuje se i donošenje pravomoćne odluke istražnog suca o određivanju istražnog zatvora za Ivicu Todorića. Još se ne zna gdje je Ivica Todorić. Nagađa se da je u Londonu, no pojavila se informacija da je Ministarstvo vanjskih poslova putem diplomatske mreže doznalo da je na području Züricha gdje je sjedište tvrtke Agrokor AG. Iz Vlade su tu informaciju demantirali, prenosi HRT.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.