Izvršili su pritisak da policija umanji procjenu, na prosvjedu je bilo 50.000 ljudi!

26.03.2018. 15:56:11

Nacionalni sindikat policije optužio je ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da je izvršio pritisak na policajce koji su procjenjivali broj okupljenih na subotnjem prosvjedu protiv Istanbulske konvencije, zbog čega su oni svoju procjenu s prvotnih 50 tisuća spustili na pet tisuća sudionika. U otvorenom pismu upućenom Božinoviću, kojeg potpisuje predsjednik sindikata Nikola Kajkić, kaže se da su u posljednja dva dana zaprimili veliki broj primjedbi, ponajprije na Božinovića. Iz toga su, kaže, zaključili da je upravo Božinović “ta osoba koja je naložila priopćenje s umanjenim brojem sudionika prosvjednika”, i to na prijedlog ili sugestiju savjetnika Vlade RH (Krešimir Macan, op. a.), koji je bio na prosvjedu i slao mu “fotografije i vijesti o broju posjetitelja”. “Tražimo da se odmah provede nadzor od strane unutarnje kontrole i oformi neovisna komisija u kojoj će kao kontrolni mehanizam biti predstavnici sindikata (po mogućnosti iz nekog nereprezentativnog sindikata, ali stručnog u svom radu, jer su reprezentativni do sada više puta pokazali kako oni rade) te da se utvrdi tko je tražio izmjenu i zbog čega ju je tražio, te da se nakon toga uz ispriku hrvatskoj javnost da stvarno priopćenje o broju posjetitelja uz napomenu tko je i zbog čega učinio taj propust i koje će posljedice snositi”, poručuje Nacionalni sindikat policije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.